Blomster er årets Met Gala-tema

Blomster er årets Met Gala-tema
Rihanna til sidste års Met Gala i en kamelia-besat kjole fra Valentino, der også kunne passe til dette års blomstertema. (Foto: GWR/Star Max/GC Images/Getty Images)

»Florals? For spring? Groundbreaking«. Meryl Streeps passiv-aggressive afvisning af idéen om et blomstertema i ‘The Devil Wears Prada’ er blevet højaktuel, idet virkelighedens Miranda Priestly, Anna Wintour, står i spidsen for en Met Gala med blomstertema den 6. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dresscoden er egentlig ‘A Garden in Time’ med en reference til en novelle af J.G. Ballard fra 1962. Men som blandt andre Vulture konkluderer, er det nok sikkert at antage, at det vil blive fortolket som et blomstertema.

Efter sidste års Karl Lagerfeldt-galla er det da også et dejligt ufarligt valg. Mange havde det svært med hyldesten til Lagerfeldt, der uden tvivl var et modeikon, men også var kendt for flere både racistiske og misogyne udtalelser.

Gallaens dresscode hænger altid sammen med en modeudstilling på The Metropolitan Museum of Art, der denne gang hedder ‘Sleeping Beauties: Reawakening Fashion’. Udstillingen fokuserer blandt andet på tekstiler, der er så skrøbelige, at de ikke kan tages på nogensinde igen. Om det er ment som en stikpille til Kim Kardashian, der til stor forargelse i 2022 bar en skrøbelig Marilyn Monroe-kjole til Met Gala, melder historien intet om.

Met Gala afholdes hvert år første mandag i maj og er egentlig en støttefest, der samler penge ind til The Metropolitan Museum of Arts mode- og kostumeafdeling i samarbejde med Vogue.

Ballet har dog udviklet sig til et yderst omtalt modeevent, hvor amerikanske kendisser forsøger at overgå hinanden i overdådige kreationer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af