Retssag kan tvinge Banksy til at afsløre sin identitet

Retssag kan tvinge Banksy til at afsløre sin identitet
Street-art af Banksy. (Foto: Dave Etheridge-Barnes/Getty Images)

Street-art-kunstneren Banksy tvinges muligvis til at afsløre sin identitet i en eventuelt kommende retssag. Det skyldes, at to kunstsamlere har lagt sag an mod kunstneren over et print, der portrætterer den nu afdøde dronning Elizabeth som en abe. Det skriver The Guardian.

De to kunstsamlere Ray Howse og Nicky Kratz har over de seneste tre år forsøgt at få Banksys firma Pest Control til at forsyne dem med et bevis på kunstværket ’Monkey Queen’s autencitet, men har nu, efter lang ventetid uden svar, valgt at lægge sag an mod firmaet for kontraktbrud.

‘Monkey Queen’ af Banksy. (Foto: Emanuele Cremaschi/Getty Images)

Pest Control skriver på deres hjemmeside, at de, som de eneste, udsteder certifikater til bevis for autenciteten af Banksys værker. Derfor mener Howes og Kratz, at firmaet har brudt deres aftale ved ikke at give et svar på, hvorvidt ‘Monkey Queen’ er et ægte Banksy-print, efter de har modtaget og inspiceret det.

De to samlere har erhvervet sig printet for 30.000 pund fra boet af en samler af Banksy værker. Viser det sig at være ægte og ét af kun 150 originaler, kan dets værdi nå op på 70.000 pund eller omkring 610.000 kroner.

Banksy er kendt for sin antikapitalistiske graffitikunst og har gennem hele sin karriere formået at holde sin identitet hemmelig. Hvem kunstneren i virkeligheden er har gennem mange år været et omdiskuteret mysterie.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af