Sløret er løftet for den kommende danske teatersæson

Sløret er løftet for den kommende danske teatersæson
'Anna Karenina' spiller på Republique til efteråret. (Foto: Sara Galbiati)

Det årlige Teaterkatalog er netop udkommet med programmet for en lang række danske teatres 2024/25-sæson. Og som altid er der noget for enhver smag.

Jennifer Vedsted Christiansen instruerer en hed udgave af ‘Anna Karenina’ på Republique, og Christina Hagens kritikerroste digtsamling ‘Pow Pow Pow’ kunne næppe placeres andre steder end Revolver-scenen. Se hele programmet for scenerne under Østerbro Teater her.

Ud over masser af gæsteforestillinger, byder efteråret på Aveny-T på forestillingen ‘Hold så kæft Lars!’, hvor et one-night stand, der nægter at skride, måske ender med at redde en deprimeret kvinde. Se hele Aveny-T’s program her.

Nørrebro Teater præsenterer Stine Pilgaards debut som dramatiker, ‘Hvorfor laver vi ikke et band?’, og samme sted instruerer Niels Erling ‘Insektliv’ med Amalie Lindegård, Mads Reuther og Carla Eleonora Feigenberg på rollelisten.

Sort/Hvid bliver oldtidsdigtet ‘Gilgamesh’ til en eksperimenterende forestilling af kollektivet Logen, og Jules Vernes ‘En verdensomsejling under havet’ tages under kærlig behandling i ‘Nemo’ med blandt andre Simon Bennebjerg på rollelisten. Se programmet her.

Ellaha Lack spiller hovedrollen i Henrik Ibsens ‘Gengangere’ på Husets Teater, der også præsenterer dramatikeren Nanna Cecilie Bang i sit første soloshow, ‘Noter om Blanche’. Se Husets Teaters program her.

Betty Nansen Teatret byder blandt andet på en ny forestilling af det Reumert-vindende kunstnerkollektiv Sort Samvittighed og en opsætning af ’Les Misérables’ med Özlem Saglanmak. Se programmet her.

Edward Albees ‘Hvem er bange for Virginia Woolf’ sættes op på Teatret ved Sorte Hest med en rolleliste bestående af Iben Hjejle, Dejan Cukic, Lue Støvelbæk og Marie Reuther. Her kan man også opleve ‘Vita – altså Andersen’, der sætter den danske forfatter under lup. Se programmet her.

Mungo Park spiller Sebastian Aagaard-Williams en mand, der skal genintegreres i samfundet efter en tur i fængsel i en oprindeligt amerikansk komedie med titlen ‘Motherfucker med hat’. Se programmet her.

Det Kongelige Teater sætter ‘Jeppe på Bjerget’ op med Frederiks Cilius i hovedrollen til foråret, og på Aarhus Teater er det Thure Lindhardt, der drikker, i Christian Lollikes version af klassikeren, så der er Jeppe-battle til foråret!

Desuden har Aarhus Teater med blandt andet rapperen Yakuza på rollelisten skabt forestillingen ‘GenZ Endgame’, ligesom man byder på en urpremiere på Bjørn Rasmussens ‘Kirstens hævn’, der også udkommer som roman i denne uge. Se teaterets fulde program her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af