Har en kanin nogensinde spillet i NBA? Svaret er ja, hvis du spørger Googles nye AI-assistent

Har en kanin nogensinde spillet i NBA? Svaret er ja, hvis du spørger Googles nye AI-assistent
Snurre Snup og Lola Bunny i 'Space Jam' (1996). (Foto: PR)

Google lancerede deres generative AI-assistent til søgemaskinen, AI Overviews, i USA i midten af maj.

Idéen er, ifølge Google selv, at svar på komplekse søgninger som »hvad er en sund tredages madplan« kan genereres ved at kombinere søgeresultater, så man ikke selv skal bruge tid på at læse på flere hjemmesider.

Men mange brugere af det nye værktøj har allerede bemærket, at AI Overviews ofte hallucinerer.

Den finder simpelthen på forkerte svar til søgningerne, der i bedste fald er noget morsomt sludder, og i værste fald eksempelvis opfordrer mennesker med depression til at gøre alvorlig skade på sig selv.

Især ser Reddit ud til at være en af AI Overviews favoritter, hvilket mange nok hurtigt ville kunne fortælle Google, er en dårlig idé.

Konfronteret med de mange, specielle søgeresultater siger Googles talsperson Meghann Farnsworth, ifølge The Verge, at den slags fejl kun opstår i forbindelse med »generelt meget ualmindelige søgninger og derfor ikke er repræsentative for de flestes oplevelse«.

Der er mulighed for selv at bedømme, hvad en almindelig søgning er, for vi har samlet nogle af AI Overviews’ greatest hits, ifølge X.

Her opfordres man eksempelvis til at drikke to liter urin om dagen mod nyresten, hvilket nok kommer af, at AI Overviews har blandet to, ellers udmærkede, artikler sammen:

Så er der basketballspilleren Isaac Walthour, der havde kælenavnet ‘Rabbit’, og som derfor af AI Overviews er blevet identificeret som den eneste kanin, der har spillet i den amerikanske basketliga:

Desuden har USA haft 42 præsidenter (her gik vi og troede det var 45), hvoraf 17 har været hvide. Desuden mener AI Overviews, at Barack Obama er muslim.

Og så er der kommet et nyt, homoseksuelt par i Star Wars-universet med nogle … interessante navne:

Sidst, men ikke mindst, er AI Overviews klar til at afgøre en længerevarende kulturkamp:

Google har planer om at udrulle AI Overviews til flere lande snart, men der er i skrivende stund ingen konkrete udmeldinger om, hvornår den kommer til Danmark.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af