Prisbelønnet dansk forfatter udsat for bogtyveri

Prisbelønnet dansk forfatter udsat for bogtyveri
Dorthe Nors. (Foto: Petra Kleis)

»Tyve lever i mørke og tavshed; så sig det højt, og det gør jeg så«, skrev den danske forfatter Dorthe Nors i weekenden på Facebook.

Hun fik fredag stjålet sin nye bog, ‘Spænd’, der skal udkomme til januar.

Ved hjælp af en phishing-mail, hvor tyven udgav sig for at være en anden, lykkedes det at få en medarbejder i bogbranchen til at sende en digital version af bogen.

Bogudgivelser er en »forgrenet proces«, skriver Nors, og tyven havde forsøgt sig med en hel række phishing-mails til flere medarbejdere, der var involveret i arbejdet med bogen, herunder forfatteren selv, før det lykkedes.

»Det startede med, at jeg lørdag for to uger siden fik, hvad jeg troede var en mail fra min agent. Men henvendelsen var mærkelig, tonen sær, og min agent er svensk, så det var underligt«, beskriver Dorthe Nors, der blandt andet er kendt for sin roman ‘Spejl, skulder, blink’, som blev nomineret til den prestigefulde Booker Prize i 2017.

Direktør Jacob Søndergaard fra forlaget Gutkind, der udgiver ‘Spænd’, forventer ikke, at tyveriet får konsekvenser for salget af bogen, når den udkommer, og forstår ikke gerningspersonens hensigt.

»Det er gådefuldt for mig. Jeg antager, at personerne bag sådanne mails har en egeninteresse i at læse et nyt manuskript, inden andre gør det. Men jeg kan ikke se, at der er noget økonomisk incitament i det«, fortæller Jacob Søndergaard til DR.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af