Reklame eller kunst? Her er forårets bedste womenswear-kampagner

Joni Mitchell, Julia Roberts, Jennifer Connelly, Joan Didion og modeverdens nye ansigter. Der er overraskelser og forførende universer, når de store modehuse spiller med musklerne.

celine-1
celine-2
celine-3
Céline
Vi har allerede fremhævet Célines overraskende valg af Joan Didion som hovedperson i deres nye forårskampagne. Resten af kampagnen, hvor den 80-årige amerikanske forfatter og literaturkritiker får følge af modellen Freya Lawrence og den franske balletkoreograf Marie-Agnys Gillot, skuffer bestemt heller ikke. Kampagnen er fotograferet af Juergen Teller.

Læs også: Célines nye muse overrasker

mugler-1
mugler-2
mugler-3
Mugler
Franske Mugler har, siden grundlæggeren Thierry Mugler forlod huset for over et årti siden, ikke offentliggjort en eneste kampagne – indtil nu. Comeback’et er stærkt i sort/hvid med den franske model Joséphine Le Tutour foran og Josh Ollins bag kameraet, der får Muglers minimalistiske rene linjer frem på fornemmeste vis.

alberta-ferretti-1
alberta-ferretti-2
alberta-ferretti-3
alberta-ferretti-4
Alberta Ferretti
Strand, yndige kjoler og smukke modeller. De nye ansigter Alisa Ahmann, Natalie Westling og Valery Kaufman har fået æren foran den legendariske Peter Lindberghs objektiv i en boheme-drøm af en forårskampagne, der lader den italienske designers feminine æstetik komme til sin fulde magt.

sonia-rykiel-2
sonia-rykiel-1
Sonia Rykiel
Rockstjernedøtrene Elizabeth og Georgia May Jagger indtager Sonia Rykiels forårskampagne med pels, frynser, vilde hårkast, mellemrum mellem fortænderne og en god dose cool attitude i en vellykket kampagne, der har haft Juergen Teller på kamera-duty.

Læs også: Syv stilfulde rockstjernedøtre vi følger på Instagram

jonimitchell

saint-laurent-saint-laurent-16

laurent1

laurent2


Saint Laurent

Hedi Slimanes kampagne er todelt denne gang. Først slap han en kampagne med  street-castede modeller, gennemsyrede hippie-atmosfære og 70’er-inspirerede tøj, der fremkalder en nostalgisk længsel efter både Woodstock, roadtrips og ungdomsoprør, som man kun ser det på film.

Nu har Saint Laurent netop sluppet en serie billeder af Joni Mitchell, der må siges at supplere sæsonens univers helt perfekt.

miu-miu-1
miu-miu-2
miu-miu-3
Miu Miu
Skuespillerinderne Imogen Poots, Marine Vacth og Mia Goth er ansigter for Miu Mius forårskampagne, som er skudt af den mesterlige Steven Meisel. Kampagnen giver os på cinematisk vis glimt af de smukt klædte kvinder gennem døråbninger i en (tilsyneladende) ældre bygning med høje, mørke træpaneler og retro-tapetserede vægge.

Læs også: Miu Miu spotter (smukke) talentfulde skuespillerinder

prada-1
prada-2
prada-3
prada-4
prada-5
Prada
Steven Meisel og Prada betager igen med deres elegante sort/hvide kampagne-univers, der denne gang har modellerne Gemma Ward, Ine Neefs og Julia Nobis i hovedrollerne. Modehusets linje af accessories har også fået plads i kampagnen med fine detalje-shots, der tilføjer stærke farver til et ellers monokromt univers.

Læs også: Steven Meisel og Prada betager med elegant sort-hvid kampagnefilm

chloe-1
chloe-2
chloe-3
Chloé
Løst hår, lange kjoler og smukke heste på stranden. Chloé og fotografduoen Inez van Lamsweerde og Vinoodh Matadin inviterer på et ubekymret og 70’er-nostalgisk forår med det romantiske og feminine udtryk, der er så karakteristisk for det franske modehus.

louis-vuitton-1
louis-vuitton-2
louis-vuitton-3
louis-vuitton-4
louis-vuitton-5
louis-vuitton-6
Louis Vuitton
Nicolas Ghesquière skabte sidste år mange begejstrede overskrifter med sin ’Series 1’-kampagne, der havde et sandt stjerne-cast både foran og bag kameraet. Nu gentager modehuset succesen med fotograf-legenderne Annie Leibovitz, Bruce Weber og Juergen Teller som masterminds bag den nye ’Series 2’-kampagne, der blandt andet har skuespillerinden Jennifer Connelly og en tilbagevendende Freja Beha i centrum.

Læs også: Nicolas Ghesquière teaser ny Louis Vuitton-kampagne med Freja Beha

bottega-veneta-1
bottega-veneta-2
Bottega Veneta
Italienske Bottega Veneta er taget en tur til Tokyo i deres nye forårskampagne, der har supermodellen Saskia de Brauw, ledsaget af den mandlige model Sung Jin Park, i hovedrollen. Kampagnen er fotograferet af japanske Nobuyoshi Araki.

givenchy-1
givenchy-22
givenchy-4
Givenchy
Givenchys Riccardo Tisci overraskede hele modeverdenen, da han på Instagram afslørede Julia Roberts som det franske modehus nye ansigt. Mert Alas og Marcus Piggott står bag billederne af superstjernen, der senere er blevet fulgt op af en række biker-inspirerede kampagnebilleder med modellerne Imaan Hammam, Mica Arganaraz og Stella Lucia.

Læs også: Julia Roberts overrasker med en kampagne for Givenchy

jil-sander-1
jil-sander-2
jil-sander-3
jil-sander-4
Jil Sander
Det minimalistiske og rene univers som Jil Sander (aka ’The Queen of Less’) har skabt, kommer smukt til udtryk i denne enkle og ligefremme kampagne, der viser en bare faced Annely Bouma fotograferet af amerikanske Collier Schorr.

Læs også: Se efterårets kampagnefilm fra de internationale modehuse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af