Seks nytænkende designere, der får et stort 2015

Fælles er et ungt udtryk, der beviser, at gademode også gør sig godt på de internationale catwalks.

public2Public School SS15

Public School

Dao-Yi Chow og Maxwell Osborne, der står bag det New York-baserede mærke, fik i januar i forbindelse med herremodeugen London Collections: Men overrakt årets Woolmark-pris – en pris Asger Juel Larsen også var nomineret til.

En prominent og respektindgydende jury bestående af blandt andre Nick Wooster, Dylan Jones fra GQ, Tim Blanks fra Style.com og Paul Smith pegede på de to designere, der også laver womenswear-kollektioner.

Public School er et miks af streetwear og high fashion – det er brugbart og nemt at sammensætte. Silhuetterne er oversize, og der er sporty detaljer i kollektionerne.

Flere nytænkende designere på de næste sider.

public1

 

public3

 

public4Jessica Stam på catwalken og de to designere Dao-Yi Chow og Maxwell Osborne

vetementVetements AW15

Vetements

Vetements er et parisisk designkollektiv med Demma Gvasalia i spidsen. Mærket er finalist til LVMH-prisen, der uddeles til maj i Fondation Louis Vuitton-bygningen i Paris, hvor 300.000 euro og rådgivning fra koncernen er på spil. Vetements er oppe imod blandt andre Craig Green og Jacquemus, når designerne skal præsentere deres kollektion og vision for en jury, der blandt andre består af Karl Lagerfeld, Nicolas Ghesquière, Riccardo Tisci og Raf Simons.

Mærkets rå og punkede AW15-kollektion blev præsenteret på den rå parisiske bøsseklub Le Depot under Paris Fashion Week med Jared Leto og Kanye West blandt tilskuerne, og modebranchen var begejestret.

Kollektionerne fra Vetements varierer meget, da det er forskellige designere, der byder ind. Men med tyske Demma Gvasalia, der har en fortid hos Margiela, som den bærende designer er omdrejningspunktet det tøj, du ser i metropolerne. Sweatpants, vintage Levi’s og oversize frakker – en stil der spottes i både Bushwick, Østlondon og på Nørrebro.

vetement1

 

vetement1Vetements AW15

trademark1Trademark SS15

Trademark

Søstrene Pookie og Louisa Burch bor i New York og står bag Trademark, der på under et år har markeret sig som et internationalt mærke værd at holde øje med.

Trademark tager udgangspunkt i amerikansk sportswear og fortolker det i en high fashion-kontekst, hvor det mikses med indtryk fra andre kulturer. I SS15-kollektionen har Pookie og Louisa Burch kigget mod Indien, og deres t-shirts og sweatshirts med Delhi og Jaipur skrevet på sarte blå og støvede nuancer har en sporty 70’er-retro-vibe.

Små detaljer, som forskelligt farvede knapper på klassisk strik, er de to designernes varemærke, ligesom enkle snit og sammensætninger af stærke farver og brændte nuancer også karakteriserer mærkets designs.

trademark2

 

trademark3Trademark SS15

stella1 Stella Jean AW15

Stella Jean

Det italienske stjerneskud er helt sin egen og skaber kollektioner, der ikke er specielt sæsonbetonede. Stella Jean er født i Rom, men har rødder i Haiti. Det ses i hendes udtryk, hvor italiensk skrædderkunst møder multikulturelle og farveglade materialer og prints.

Stella Jean har fokus på tweed og broderinger og sammensætninger af vilde prints. Silhuetterne er oversize, og særligt en klokkeformet nederdel er blevet hendes signatur.

stella2

 

stella3Stella Jean AW15

coperni1Coperni Femme SS15

Coperni Femme

Franske Coperni Femme med Sebastien Meyer og Arnaud Vaillant bag designroret er ligesom Vetements med i finalen til LVMH-prisen.

Copernis udtryk er fransk bourgeois med slanke silhuetter og små detaljer som sløjferne ved håndleddet af en skjorte. Kjolerne er korte, bukserne er smalle, og det kræver selvtillid – og en slank krop – at bære kollektionerne.

Forårskollektionen er lille med få styles, der forhandles eksklusivt hos Opening Ceremony.

coperni2

 

coperni3Coperni Femme SS15

ashley1Ashley Williams SS15

Ashley Williams

Hun har taget sin uddannelse på London-skolen Lulu Kennedy’s Fashion East, der også har fostret talenter som Craig Green, Simone Rocha og Jonathan Saunders.

Da Ashley Williams præsenterede sin debut, SS-kollektionen, sad Alexa Chung og Pixie Geldorf på første række. Colettes ejer og indkøber Sarah Andelman sad også klar, og Williams kollektion hænger lige nu i den tonegivende concept store i Paris.

Udtrykket er på én gang feminint og punket. Kjolernes feminine snit og den sarte rosa får kamp til stregen af stramme langærmede t-shirts i kontastfarver med graffiti på ærmerne og en bh med swarovski-sten sat uden på en kjole. Suburbs stavet Zuburbz understreger Williams unge rebelske leg med moden.

ashley2

 

ashley3Ashley Williams SS15


Læs også:
Modescenes stjernetalent Craig Green

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af