Soulland fejrer tiårsjubilæum: »Det så fuldstændig vanvittigt ud«

Soulland fejrer tiårsjubilæum: »Det så fuldstændig vanvittigt ud«
Foto: Sacha Oda

Der findes to forskellige Soulland. Det ene blev startet i 2002 af Silas Adler, da han som 17-årig festmager og dj kastede sig ud i at lave t-shirts med print. Det var lowkey-versionen. Den anden inkarnation startede i 2006, da Jacob Kampp Berliner blev medejer, og Soulland for alvor blev et tøjmærke.

Siden er brandet blevet en eksportvare og en af fanebærerne for dansk herremode. Senest var Soulland en del af herremodeugen i London for tredje sæson i træk. Så der er grund til at smile, når Adler og Berliner nu kan fejre tiårsjubilæum som partnere.

»Det resultat, der er skabt i dag, er det, som vi har lavet sammen i de seneste ti år, så det gav mening at stoppe op. Det er også et incitament til lige at nyde og evaluere, hvor vi er«, siger Adler.

Her fortæller han om tre oplevelser fra årtiet, der har betydet ekstra meget for ham.

»De har været lidt niv i armen-agtige, og jeg stadig kan tænke tilbage på dem og blive lidt følelsesladet«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 
1. Show på Zoologisk Museum i august 2008
»Det var første gang, vi fik et godt tidspunkt i showkalenderen under modeugen i København. Da havde vi holdt show to gange og havde bevist, at vi var seriøse omkring det. Vi havde også fået RSVP fra mange fra branchen, så det var ret godt.

Vi tog ud og checkede Zoologisk Museum som en option til location. De har sådan en sal allerøverst, hvor der hænger to kæmpe hvalskelletter oppe på væggen. De var i gang med at renovere rummet, så de havde taget alle ting ud på nær de to skelletter, og så var de i gang med at bygge nogle podier, så der var bare en perfekt catwalk, men den var ikke blevet malet og lakeret endnu, den var bare i mdf. Det var et helt perfekt setup til at lave et show.

Folk kom derud, og der er sådan lidt madpakke-agtigt, og folk stod og ventede, fordi vi havde alligevel ikke helt styr på det der med at være klar til tiden. Så kom folk op i rummet med hvalskeletterne, og det så fuldstændig vanvittigt ud. Folk troede, at vi havde bygget catwalken til lejligheden. Det var det første show, hvor vi for alvor havde forskellige silhuetter, og der var omkring 25 looks. Det føltes som et rigtig show. Det var en rigtig, rigtig god oplevelse«.

 

SoullandXBarbar32. Launch på Babar-projekt i Colette i april 2013
»Det var en ret lang proces at få samarbejdet til at ske og få Colette på. De gav os vinduet, og det føltes som en stor ting for os at komme op i den liga. På selve dagen havde de hængt tøjet op nede i Colette, og så fik vi en mail fra Sara, der er ejer og indkøber i butikken, omkring klokken 12, og den officielle launch var først klokken 16.

Hun ville gerne lave en genbestilling på alt, fordi det hele var udsolgt på de to første timer, butikken havde haft åbent. Det var ret fedt at have gået og arbejdet på noget i så lang tid, og så komme ind i en butik, som har en meget høj status, og så have udsolgt, inden vi overhovedet kunne kigge os omkring«.

Soulland Babar ColletteSilas Adler og Jacob Kampp Berliner med Babar (og familie og kolleger)

 

Soulland-showSilas før showet under London Men’s Collection

3. Første show i London i januar 2015
»Det hele gik op i en højere enhed på en speciel måde. Vi havde ikke noget musik på plads til selve showet. Jeg havde tænkt, at hvis alt fucker op, så havde jeg spurgt Djuna (Barnes, red.), om vi måtte spille et af hendes mixtapes, for de funker altid. Præsentationen tog to timer, og hun havde lavet rigtig mange ting, der passede godt til.

Så gik vi rundt og skulle checke op på nogle ting og sørge for, at det hele spillede. Pludselig var der klaverspil, som vi ikke fattede, hvor kom fra. Showet var i en kirke, hvor der stod et kæmpe flygel, som vores engelske agents lillebror, en knægt på 16 år, der var kommet for at hjælpe, sad og spillede på.

Det viste sig, at han var et eller andet psykoklavertalent, og det lød sindssygt godt. Så vi var sådan, tag lige et jakkesæt på, du skal spille klaver de næste to timer. Det var helt magisk. Der kom sindssygt mange mennesker, og man følte fuldstændig, at man var tilbage, til da man lavede de første shows i København. Nu var man i London, og vi var – og er stadig – den lille fisk derovre. Og den magi, der kan komme ud af at være den lille fisk, er rigtig vigtig. Vores rolle i København var måske blevet lidt sværere for os selv at finde ud af – hvad vores værdi egentlig var der. Så at stå i London, hvor tingene bare lykkedes og gik op i en højere enhed, det var en god oplevelse«.

Soulland fejrer 10årsjubilæummet med en fest på Jolene torsdag aften, hvor Silas Adler måske selv vil være at finde bag pulten, når dj-crewet Sunny Beach Happy Slap Mardi Gras lover tropical beats.

Læs også: Soulland viste bilvragsinspireret kollektion i London

Soulland-2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af