Tv-censur var det bedste, der kunne ske for denne kropspositive reklame – amok på de sociale medier

Tv-censur var det bedste, der kunne ske for denne kropspositive reklame – amok på de sociale medier

Egentlig er det en sørgelig sag om to amerikanske tv-stationer, NBC og ABC, der har sovet i timen, ikke fanget tidens øgede fokus på diversitet i alle henseender og afvist at lade brandet Lane Bryant vise en reklamefilm på deres kanaler.

30-sekunders videoen, som du kan se nedenfor, viser tre modeller, der hylder deres kroppe med det salgbare hashtag #thisbody. Den ene er Ashley Graham, der tidligere i år blev den første såkaldte plus size-model på forsiden af Sports Illustrated, ligesom hun lige har gået H&M’s diversitetshyldende show under modeugen i Paris.

Ifølge Lane Bryant har NBC og ABC afvist reklamen, fordi den er uanstændig. ABC har ikke kommenteret, men NBC siger ifølge Masable, at de blot har bedt Lane Bryant om visse ændringer. Afvisningerne kommer, selv om begge kanaler for eksempel lader Sports Illustrated reklamere for deres Swimsuit Issue (se nedenfor).

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 
Lane Bryant har dog ikke tænkt sig at lave nogen ændringer. De har i stedet vendt hele situationen til deres fordel og lagt videoen på nettet med overskriften ’Tv-kanalerne ville ikke have, at du skulle se dette. Men det gør vi’. Siden i torsdags er den blevet set millioner af gange.

Mange har vist deres støtte online med brug af #ThisBody, blandt andet førnævnte Sports Illustrated, der har delt et billede af Graham fra deres fotoshoot.

En talsperson fra Lane Bryant har ifølge Mashable udtalt, at kampagnen for deres forårskollektion skulle være en sjov måde at fejre og ære kvinder i alle størrelser og former.

»Alle kvinder bør blive fejret og føle sig stærke nok til at udtrykke sig, som de har lyst til«, sagde talspersonen.

Læs også: Lena Dunham er blot toppen af kransekagen – flere kendte kvinder er trætte af retouchering

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af