Ny dokumentarfilm sætter fokus på modens manglende diversitet – se trailer

Ny dokumentarfilm sætter fokus på modens manglende diversitet – se trailer

»Jeg synes, det er utrolig farligt at se så smal en repræsentation af kroppe«.

Det er Chromat-designeren Becca McCharen, der reagerer på modebranchens fortsatte mangel på diversitet.

»Jeg vil have, at det skal være chokerende, når du åbner et magasin og kun ser annoncer med hvide kvinder«, siger hun senere.

Citaterne kommer fra traileren til den kommende dokumentar ‘Straight/Curve’, der netop sætter fokus på modens manglende diversitet – især i forhold til kvindekroppen, men også i forhold til etnicitet og alder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I filmens traileren medvirker Iskra Lawrence, kampagnemodel for Aerie, også, ligesom flere repræsentanter fra modelbureauer.

»Repræsentation er vigtig, fordi ethvert menneske fortjener at se sig selv reflekteret og have det godt med sig selv«, siger filmens instruktør Jenny McQuaile i et interview med Refinery 29.

Modellen Iskra Lawrence
Modellen Iskra Lawrence

Hun mener heller ikke, at argumentet om, at større modeller er med til at promovere en usund levestil, hold stik.

»Hvad vi forsøger med ‘Straight/Curve’, er at bredde den diskussion ud, så vi kan vise, at kvinder kan være i form og sunde i mange, mange størrelser. Du kan have en model i størrelse 0-2 (amerikanske tøjstørrelser, red.), der er indbegrebet af sundhed, og du kan have en på samme størrelser, der er på dødens rand. På samme måde kan du have en kvinde, der er en størrelse 14-16-18, som kan løbe maraton, og du kan have andre kvinder i den størrelse, der ikke kan komme op ad trapperne. Så det er vigtigt at blive ved med at slå fast, at sundhed er individuelt, og ikke noget vi kan afkode med det blotte øje«, siger McQuaile.

‘Straight/Curve’ forventes at få premiere i starten af 2017. Du kan læse mere på filmens website.

Læs også: Ashley Graham fortæller om livet som plus-size-model – presset til at tabe sig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af