Et jakkesæt er ikke bare et jakkesæt – Balenciaga udfordrer mændene for første gang

balenciaga_ss17_2 

Der findes ganske enkelt ikke nogen anden designer, der lige nu får samme opmærksomhed som Demna Gvasalia, der både står bag Vetements og er chefdesigner hos Balenciaga.

Derfor var det også under stor bevågenhed og med megen spænding, at den georgianske designer præsenterede Balenciagas første herrekollektion nogensinde som en del af herremodeugen i Paris.

Og Gvasalia og co. levede fuldt ud op til forventninger med et show, der fortsatte hans udfordring af vores klassiske forestillinger om tøjets proportioner. Det var især jakkesættet, symbolet på klassisk herretøj, at han nyfortolkede.

balenciaga_ss17_1 
Ifølge flere medier skrev Gvasalia i en pressetekst, at kollektionen tog udgangspunkt i en ufærdig jakke, han havde fundet på Balenciagas lager, som brandets grundlægger, Cristóbal Balenciaga, i sin tid var gået i gang med at lave til sig selv. Den syede Gvasalia færdig og sendte ud på catwalken, som det første look.

Med enorme, brede jakker og lange læderstøvler lignede flere modeller robotter på vej på arbejde – eller Frankensteins monster – mens der øjeblikket efter kom et sæt, hvor bukserne sat så tæt, at det gjorde ondt at se på. Hvem kommer til at gå i det?, spørger du måske, og det er et ok spørgsmål. Men Gvasalias vision handler nok lige så meget om blot at ruske i en herregarderobe, hvor jakkesættet er den kedelige uniform, som mange blot iklæder sig uden større tanke. Og rusket blev vi i hvert fald.

balenciaga_ss17_3 
Nogle jakker var knælange, mens der også var skjorter med elastikbånd, så de sad som korte sommerjakker. Med forbrugerøjne var det en klassisk grøn bomberjakke, der bedst kunne klare de brede skuldre.

Og selv om du ikke kan se dig selv i Gvasalias bud på sommergarderoben næste år, så kan du næsten være sikker på, at variationer af looket bliver opsnappet af highstreet-kæderne og andre brands, ligesom Vetements kan tage en stor del af æren for de mange oversize hoodies og bomberjakker og omsyede, frynsede jeans, som vi ser så meget af for tiden.

Se hele Balenciagas SS17-herrekollektion HER.

Hvis du ikke er blevet udfordret nok allerede eller straks hungrer efter næste Gvasalia-fix, så behøver du kun at vente den 3. juli, hvor du kan pleje Roskilde Festival-tømmermændene med Vetements SS17-show for både herre og kvinder, som bliver vist i forbindelse med Paris Haute Couture-modeugen.

Læs også: Vetements sætter mere tøj til salg – bare rolig, du har ikke råd

balenciaga_ss17_4

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af