Instagram sætter fokus på diversitet i moden – hylder minoritetsmodeller

I denne uge bruger Instagram blandt andet sin egen konto til at opfordre til et mere mangfoldigt modebillede med hashtagget #RunwayForAll. Hver dag i ugen bringer de et nyt billede og et miniportræt af modeller, der bryder normen.

De startede i mandags med den haitiske model Mama Cax, som har en benprotese, mens spottet i går var på den velkendte og succesfulde herremodel Shaun Ross, der er homoseksuel og sort albino.

»De fleste mennesker kan ikke lide den gængse idé om, hvad skønhed er. En af de største barrierer er ikke at høre til. Igennem mit modelarbejde håber jeg at kunne vise, at skønhed ikke altid bærer en størrelse 0 eller går på to ben«, siger Cax ifølge Instagrams post.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg kan huske, da jeg først startede i branchen, at jeg kun så modeller, der lignede hinanden. Nu er der gået næsten ti år, og jeg kan se, at mit valg har hjulpet branchen med at se skønhed på flere måder, som at caste modeller og kommende ikoner som Winnie Harlow (@winnieharlow), Jillian Mercado (@jilly_peppa) og flere til at hjælpe med at føre kampen for diversitet sammen med mig«, siger Ross til Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Resten af ugen kan Instagrams 162 millioner følgere møde modellerne Clémentine Desseaux (@bonjourclem), Londone Myers (@londonemyers) og Jillian Mercado (@jilly_peppa). Sidstnævnte har muskelsvind og fik tidligere i år opmærksomhed, da hun var med i en kampagne for Beyoncés merchandise.

»Vores mål er at sætte fokus på nogle af de modigste og mest kreative modeller på Instagram, som bygger deres eget publikum og fortæller deres egne historier. De her stjerner tilpasser sig ikke branchens normale skabelon – faktisk redefinerer de den«, siger Instagrams ansvarlige for mode og kunst, Kristin Joy Watts, til Refinery29.

Læs også: Ny dokumentarfilm sætter fokus på modens manglende diversitet – se trailer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af