Palace-grundlægger er ligeglad med, at du bliver træt af hans tøj en dag

Palace-grundlægger er ligeglad med, at du bliver træt af hans tøj en dag
Foto: Alasdair McLellan

Lev Tanju er manden bag Palace Skateboards, der efterhånden er ved at overtage Supremes plads som det mest cool skatemærke. I løbet af fem år har Tanju og holdet omkring ham haft held med at skubbe skateverdenens utøjlede attitude og stil ud til et bredt publikum.

Samarbejder med Reebok, adidas Originals og Umbro har selvfølgelig hjulpet, ligesom det næppe har skadet, at rappere som A$AP Rocky, Drake og Jay Z er blevet set i Palace-tøj.

I vanlig upåvirket stil siger Tanju dog i et nyt interview med i-D, at han godt ved, at trends kommer og går hurtigt, men han er i bund og grund ligeglad, fordi mærket egentlig er lavet til ham og hans venner.

Læs et lille udpluk af interviewet nedenfor og resten hos i-D. Det er lavet i forbindelse med at Tanju og fotografen Alasdair McLellan udgiver en fotobog om de første år af Palace Skateboards’ levetid. Bogen ‘The Palace’ udkommer snart via IDEA.

Skateren Blondey McCoy i Palaces seneste samarbejde med adidas Originals
Skateren Blondey McCoy i Palaces seneste samarbejde med adidas Originals

Da du startede Palace, ville du skabe noget, der føltes meget britisk?
»Ja. Ingen lavede noget, jeg havde lyst til at købe, så det gik op for mig, at jeg ville lave mine egne ting. Alle kopierede formler fra amerikanske skatemærker, så jeg ville virkelig gerne lave noget, der føles engelsk. Men det var ikke en beslutning at lave de her slags ting, fordi vi har altid ville lave det sådan«.

Palace er blevet til meget mere end et skatemærke, og i dag er der folk over hele verden, der går i det.
»Det er vildt! Men skating er cool, ikke? Hvert tiende år synes alle, at skating er cool. Så forsvinder det lidt igen, og folk begynder at gå i noget andet, som bliver cool. Det ændrer sig hele tiden. Det er fedt, at folk har accepteret det, men jeg er klar over, at folk bliver trætte af ting meget hurtigt. Men i sidste ende laver vi det her for vores venner, så hvad der end sker, så vil vi altid have det«.

Føles Palace stadig som en familie?
»Ja, 100 procent. Nugget arbejder for os nu. Jeg mødte ham hænge ud omkring Southbank, da han var 12, og nu er han en af vores chefdesignere. Det er sindssygt, fordi, ligesom mig, har han ingen træning, men Palace er familie. Vi er alle brødre og søstre. Det er meget naturligt«.

Læs også: Supreme og Palace Skateboards lancerer flere samarbejder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af