Kom tæt på modeugen: Seks events, der er værd at tjekke ud

Når Copenhagen Fashion Week om få dage tager hul på endnu en sæson, forvandles hovedstaden til et fashionabelt epicenter, der ikke alene fylder byen med modeshows og internationale modefolk, men også forskellige arrangementer, der er åbne for alle.

Så hvis du har lyst til inspiration eller bare lidt mode-flavour, men ikke lige står på listen til diverse modeshow, så har vi samlet et overblik over gode events, du kan tjekke ud i stedet.

_dsc5681

Fashion Exchange

Ligger du inde med tøj, der aldrig rigtig bliver taget ned fra bøjlerne, men bare hænger i skabet? Kunne godt tænke dig et frisk pust i garderoben uden at skulle straffe Dankortet? Så kan du igen i år tage ind på Rådhuspladsen, hvor tøjbyttemarkedet Fashion Exchange løber af stablen og endnu engang giver folk muligheden for at bytte tøj med hinanden, støtte op om bæredygtigt forbrug og forny garderoben uden at trække en krone fra kontoen.
Hvis man har lyst til at deltage i markedet, skal man medbringe tøj, man vil bytte til nyt, hvorefter der er frit slag til at tage det, man vil. Tøj, der ikke får en ny ejer, vil blive doneret til Røde Kors.
Fashion Exchange afholdes lørdag den 13. august fra klokken 11-16 på Rådhuspladsen.


fashion_talks_eventkalender_2

Fashion Talks

I år kan du opleve formatet Fashion Talks to steder, når Bremerholmen og Kunstforeningen GL. Strand åbner op for modedebatter med nogle af branchens profiler. På Bremerholmen vil man blandt andet kunne høre oplæg om modemagasiner og trends indenfor både mode og makeup, mens der hos Kunstforeningen GL. Strand vil blive debateret køn og identitet i modefotografering.
Fashion Talks afholdes fredag den 12. august fra klokken 13-15 på Bremerholmen 6 og søndag den 14. august klokken 11 i Kunstforeningen Gl. Strand på Gl. Strand 48.


NikolajStorm_spot

FAN OUT

Designer og butiksejer Sabine Poupinel inviterer for tredje gang nye såvel som etablerede designere til en omgang fællesudstilling under konceptet FAN OUT. Udover at kunne opleve kreationer fra designere som Tobias Birk Nielsen, Nicholas Nybro, Nikolaj Storm og Vibe Harsløf vil der også være live-musik med Soleima, visuelle optrædener og talks om blandt andet ungdom og identitet samt medier, krop og censur.
FAN OUT No3 afholdes på Københavns Postterminal, Tietgensgade 39. Udstillingen starter onsdag den 10. august klokken 17 og slutter i løbet af fredag den 12. august.


webnyhed_1266x1062_cph

Zalando Trend Show

Online-giganten Zalando har endnu engang teamet op med Copenhagen Fashion Festival og inviterer til åbent modeshow – gratis. Pladser fås dog efter først-til-mølle princippet, og hver person kan kun få to pladsbilletter hver, så husk at svinge forbi Københavns Rådhus i god tid.
Zalando Trend Show afholdes torsdag den 11. august på Københavns Rådhus fra klokken 20-22. Dørene åbner klokken 19:30.


Tidligere KADK modeudstilling på Skt. Petri
Tidligere KADK-modeudstilling på Skt. Petri

Skt. Petri x KADK-modeudstilling

Er du interesseret i at se, hvem der kan blive den nye Mark Kenley Domino Tan eller Freya Dalsjø? Så tag forbi Skt. Petri-hotellet, hvor de nyeste dimittender fra Kunstakademiets Designskole (KADK) inviterer til udstilling og viser, hvordan de mener, fremtidens mode kan se ud.
Udstillingen afholdes på Skt. Petri i Krystalgade 22 og kan opleves fra i dag klokken 15 til søndag den 14. august klokken 21.


AAMO

Lulu Kennedy street-casting

I forbindelse med modemessen CIFF er grundlæggeren af det engelske non-profit designernetværk Fashion East, Lulu Kennedy, kommet til Danmark for at vise sine brands – og det med danske mænd og kvinder som modeller. For under modeugen vil Kennedy sammen med casteren Madeline Østile fra AAMO-bureauet street-caste et udvalg af danskere, der senere skal præsentere sæsonens designs i Krystalhallen på CIFF.

Street-castingen afholdes onsdag den 10. august fra kl. 14-17 i Magasin Kgs. Nytorv, og bliver man udvalgt, kan man gå showet torsdag den 11. august fra klokken 13-14 på CIFF’s modemesse i Bella Centeret.

Læs også: Hvorfor klæder mænd sig, som de gør? DR-serie undersøger mænds stil

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af