Modeugen i New York viser vejen med mangfoldig catwalk – Olsen-tvillingerne er ligeglade

Modeugen i New York viser vejen med mangfoldig catwalk – Olsen-tvillingerne er ligeglade
Nogle af modellerne fra Chromats SS17-catwalk

Diversitet er på alles læber i modeverdenen, og inden den nyligt overståede New York Fashion Week fik flere designere endda et brev fra brancheorganisationen Council of Fashion Designers of America, der opfordrede dem til at huske at inkorporere mangfoldighed på deres catwalk.

Nye tal fra The Fashion Spot, der de seneste to år har analyseret catwalks og kampagner, viser også, at modeugen i New York gør det godt. Selv om The Fashion Spot selv bider mærke i, at tallene for racediversitet er gået lidt tilbage, så tegner der sig generelt et fornuftigt billede.

Med 30,1 procent ikke-hvide af de i alt 2,973 modeller fordelt på blandt andet cirka 13 procent sorte, 7 procent asiatiske og 4 procent latinamerikanske minder catwalken meget om racefordelingen i det amerikanske samfund generelt – selv om andelen af latinamerikanere nok burde være lidt større.

yeezy_season4_23
Fra catwalken til Kanye Wests ‘Yeezy Season 4’-show

Mens Kanye Wests Yeezy-show var det mest ’ikke-hvide’ med 97 procent farvede modeller (så kan man jo diskutere om det er diverst), så gjorde Mary-Kate og Ashley Olsens mærke The Row sig bemærket i den anden ende af skalaen, da alle 20 modeller på catwalken var hvide.

De nye tal viser dog også, at selv om det går frem ad med diversitet i forhold til kropstyper, så var der stadig kun 16 modeller, der er såkaldt plus-size, altså 0,5 procent af det samlede antal. De syv af dem gik ovenikøbet samme show, nemlig hos Chromat, der også inkluderede fire af sæsonenes otte transkønnede modeller.

Læs også: Inden New York Fashion Week: Marc Jacobs og Tommy Hilfiger bliver bedt om at være mere mangfoldige

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af