Demna Gvasalia hører kritikken – svarer med mangfoldig catwalk hos Balenciaga

Demna Gvasalia hører kritikken – svarer med mangfoldig catwalk hos Balenciaga

I februar var flere kritiske røster efter Demna Gvasalia, efter at hans Vetements-catwalk kun inkluderede hvide modeller. Kort efter var hans Balenciaga-debut næsten lige så kridhvid.

»Kritikken er nok på sin plads, men fra mit synspunkt så var det pigernes attitude, der var vigtig, ikke deres hudfarve eller oprindelse«, sagde Gvasalia senere.

Heldigvis har en af modens vigtigste nyere stemmer taget kritikken til sig, for da han i weekenden præsenterede sin anden kvindekollektion hos Balenciaga, var det med et model-cast, der fremstod som et af de mest mangfoldige under modeugen i Paris.

90’er-supermodellen Alek Wek førte an blandt flere sorte modeller, mens Shujing Zhou, Mae Mei Lapres og den indiske model Radhika Nair også var med til at skabe en catwalk, der afspejler den verden, vi lever i.

Demna Gvasalias faste samarbejdspartner, stylisten Lotta Volkova, var – som altid – en del af showet, ligesom der også plads til danske Ina Maribo Jensen i lineuppet. Hun havde fået en af Gvasalias fantastiske fortolkninger af en dynejakke blandet med en redningsvest.

Balenciagas SS17-kollektion var ellers en udforskning af forholdet mellem couture og fetichisme, hvilket blandt andet resulterede sig i flere spandex-looks – fra leggings, til hætter og en kappe.

Læs også: Modeugen i New York viser vejen med mangfoldig catwalk – Olsen-tvillingerne er ligeglade

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af