Hold øje med: MadeMes feministiske streetwear

Med Supremes produktionsdirektør Erin Magee i spidsen sammenfletter newyorker-mærket streetwear med 90’ernes Riot Grrrl-attitude og kampagnemodeller som Princess Nokia og Coco Gordon Moore.
Hold øje med: MadeMes feministiske streetwear
Princess Nokia agerer model for MadeMes samarbejde med Schott

Du skal holde øje med MadeMe, fordi…

…Erin Magee har skabt et streetwear-brand, der er lavet »af kvinder til kvinder«, som hun har sagt, og som med det slogan i tankerne hiver inspiration fra Riot Grrrl- bevægelsen, der blev dannet i 90’ernes USA på et fundament af feminisme, punk og politik.

mademe_4

Bevægelsen, der ofte krediteres Bikini Kills Kathleen Hanna, bidrager til MadeMes progressive 90’er-formsprog, hvor læder og samfundskritiske budskaber blandes med nuttede patches og pels. Sidste år lavede Magee også et zine sammen med modefotografen og modellen Petra Collins.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MadeMe lader generelt til at skæve meget til musikverdenen, hvor brandets seneste model til et samarbejde med Schott også stammer fra. Det er nemlig byfællen og rapperen Princess Nokia, der indkapsler den samme modkultur som MadeMe, siger Magee til Dazed. Samarbejdet med Schott er blevet til en versionering af den klassiske Perfecto-jakke.

»Den var oprindeligt lavet til bikere, bandlyst fra skoler i 60’erne og siden båret af de fleste IDGAF-musikere (I don’t give a fuck, red.) som The Ramones, Joan Jett and The Sex Pistols«, siger Magee. »Jakken er en klassisk repræsentation af alt, hvad MadeMe står for«.

Princess Nokia i MadeMe x Schott-jakken
Princess Nokia i MadeMe x Schott-jakken

Du kan kende designet på…

…tidstypisk streetwear med stærke farvekombinationer, punk-referencer og leg med kønsnormer. Tag for eksempel en tætsiddende og højhalset trøje fra AW16-kollektionen, der er overdækket med ordene Earth Crisis, eller samarbejdet med det tidligere Kim Gordon-ejede brand X-Girl, hvor der står Skate Ravers Suck med gult på en mørkeblå sweater.

mademe_1

Musikeren Kim Gordon grundlagde X-Girl i 1993 og i år optrådte hendes datter Coco Gordon Moore så kampagnemodel for designsamarbejdet mellem MadeMe og X-Girl
Kim Gordons datter, Coco Gordon Moore, var kampagnemodel for samarbejdet mellem MadeMe og X-Girl

Mens Magee har drevet MadeMe siden 2008 ved siden af sit job hos Supreme, der i øvrigt stjal hende, da hendes tidligere arbejdsgiver Umbro skulle lave et samarbejde med skatebrandet, så lader hun til for alvor at have fundet en plads i tidens streetwear.

mademe_coco_2

Oplagt til dig, der elsker…

…streetwear med kant og ikke er bange for farver eller materialemiks. MadeMe er på ingen måde minimalismens holdeplads, men derimod et festfyrværkeri af markante udtryk.

mademe_2

Fans af mærket tæller…

…en god del stjerner, heriblandt skuespiller og modeikon Chloë Sevigny, filmskaber Sofia Coppola, OG Riot Girrrl Kathleen Hanna og popstjerner som Rihanna og Rita Ora.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

DISGUSTEEN ?? @ritaora yesterday in NYC ? #soldout

Et billede slået op af MADEME (@mademe_nyc) den

Du kan få fingrene i tøjet hos…

Opening Ceremony og Urban Outfitters samt i MadeMes egen webshop.

Læs også: Lærke Andersen udfordrer feminine kønsidentifikationer: »Jeg kan godt lide at være rebelsk«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af