Balenciaga kopierer Bernie Sanders’ logo – afviser politisk budskab

Balenciaga kopierer Bernie Sanders’ logo – afviser politisk budskab

Det har længe været en del af Demna Gvasalias design-dna, især hos Vetements, at vende vores forhold til kopier på hovedet, når han har inkorporeret uventede logoer i sine kollektioner. I går inkorporerede han samme tilgang, da han viste sin anden herrekollektion for Balenciaga i Paris.

Mest i øjenfaldene var versioneringen af Bernie Sanders’ kampagnelogo, fordi den fremstod som en tydelig kommentar til Trump og det amerikanske præsidentsvalg. Men selv om det rød/hvide-logo på blå baggrund optrådte på både jakker og overdimensionerede halstørklæder, så ville Gvasalia ikke stå ved en politisk betydning efter showet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det visuelle er det vigtigste for mig«, sagde han til Business of Fashion. »Det handler om at skabe en visuel hentydning til noget forretningsmæssigt og formelt uden nødvendigvis at gemme et større budskab eller mening i det. Det er i virkeligheden for mode-insiderne – for folk, der ved, hvad der foregår bag ved, ude i køkkenet«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Godt nok refererede han direkte til hans brug af Kerings logo, altså firmaet som ejer Balenciaga – og Gucci, Saint Laurent med flere – men det er stadig svært at købe, at der ikke skulle være et større budskab bag brugen af begge logoer. For at sende modeller ned ad catwalken med Sanders-lignende logoer to dage før Donald Trump bliver USA’s præsident, er da til at tage at føle på.

balenciaga_aw17_6

Samtidig er der altid en snert af ironisk distance i Gvasalias fortolkning af omverdenen. Det gjorde sig også gældende i resten af kollektionen, der var hans fortolkning af de forretningsfolk, han møder i sin hverdag hos Balenciaga, der er flyttet ind i Kerings hovedkontor. Detaljer bliver forstørret og twistet, så trenchcoats næsten når gulvet, bukser ekstra lavtaljede og læder- og bomberjakker v-formede som overnaturlige muskelbundt.

balenciaga_aw17_4

Og så var der selvfølgelig Gvasalias bud på en sneaker, hvor sålerne eftersigende var skabt af tre såler fra gamle sko limet sammen. Det skabte en bred, deform og næsten sneskosagtig silhuet.

Se hele kollektionen hos Vogue.

Læs også: Vetements tager igen pis på moden – sælger meta-t-shirts til 900 kroner

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

balenciaga_aw17balenciaga_aw17_5balenciaga_aw17_3

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af