Sort model anklager designer for diskrimination efter London Fashion Week

Sort model anklager designer for diskrimination efter London Fashion Week
Leomie Anderson til Victoria's Secret show i Paris sidste år (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Mens diversitet er talk of the town i modebranchen, og mange shows under de netop overståede modeuger i New York og London omfavnede mangfoldigheden på catwalken, så er alt stadig ikke fryd og gammen. Det mener den engelske model Leomie Anderson i hvert fald ikke.

I forbindelse med London Fashion Week har hun fortalt om, hvordan hun blev fravalgt til et show på grund af sin hudfarve. Sådan føler hun det i hvert fald. Både på Twitter og efterfølgende i et radiointerview med BBC beskriver hun, hvordan hun ikke blev valgt til en casting i London, fordi brandet allerede havde udpeget en sort model.

»Der kan være 30 modeller i et show, og måske kun to af dem er farvede. Og der er måske én asiat, og så føler brandet, at deres kvote er opfyldt«, fortæller Anderson i BBC-programmet ‘Woman’s Hour’.

På Twitter er hun endnu tydligere i sit udlæg af den konkrete sag, selv om hun stadig ikke har sat navn på det pågældende brand.

»Tænk at jeg tog til en fitting klokken 8.40, blev sat sammen med seks hvide piger, se deres looks blive valgt og så få at vide, ‘han kan ikke finde noget til dig, du kan gå’, sammen med en solbrun brasiliansk model. Da han havde valgt en mulat med krøllet hår, var kvoten (opbrugt, red)«, skriver hun.

Det er ikke første gang, at Anderson fortæller om modebranchens diskrimination over for især farvede kvinder. Hun har udstillet, som hun også gør i BBC-programmet, makeup- og hårartister, der slet ikke forstår at lægge makeup på mørk hud eller aner, hvad de skal stille op med en sort kvindes hår.

»På det her tidspunkt i min karriere føler jeg, at hvis jeg ikke fortæller om det, så hjælper jeg ikke andre unge piger, der er på vej frem i branchen«, siger Anderson til BBC.

Så mens catwalks lader til at være mere mangfoldige, så mener Anderson, at der stadig er plads til meget forbedring bag facaden.

Læs også: Har vi lært noget siden United Colors of Benetton? Diversitetskampagner savner bid i dag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af