Gucci dropper pels: »Det er ikke moderne«

Gucci dropper pels: »Det er ikke moderne«
Fra Guccis SS17-kollektion

I takt med at flere og flere brands tager politiskkorrekthed til sig og forsøger at blive mere mangfoldige og bæredygtige, dropper mange også brugen af dyrepels i deres kollektioner.

Sidste år meddelte Armani, at det var slut med pels, og det italienske modehus tilsluttede sig dermed store mærker som Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Calvin Klein og Hugo Boss. Og nu går Gucci altså samme vej.

Det annoncerede brandets ceo, Marco Bizarri, i går under arrangementet Kering Talk på London College of Fashion.

»At være socialt ansvarsbevist er en af kerneværdierne hos Gucci, og vi vil fortsat stræbe efter at skabe bedre vilkår for miljøet og dyrerne«, sagde Bizarri. »Vi er begejstrede over at tage dette skridt og håber, at det kan inspirere til innovation, øge bevidstheden og gøre luksusmodeindustrien bedre«.

Samtidig uddybede han til Business of Fashion: »Det er lidt outdated. Synes du, at det stadig er moderne at bruge pels i dag? Jeg synes ikke, det er moderne, og det er derfor, vi har besluttet ikke at gøre det«.

Beslutningen vækker også glæde hos den dansk dyreværnsorganisation Anima.

»Det er en game-changer for hele modeindustrien, at Gucci dropper pels. Gucci er en af de største trendsættere i international mode, og vi ser, at de andre brands følger nøje med i, hvad Gucci gør. Denne nye politik vil skabe en sneboldseffekt over hele verden«, udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima, ifølge en pressemeddelelse.

Det betyder ikke nødvendigvis, at det er slut med Guccis populære loafers, da der i dag findes flotte syntetiske alternativer til dyrepels, så mon ikke den såkaldte fake fur er vejen frem for modehuset.

Herhjemme er Henrik Vibskov og Won Hundred to af de få etablerede designer-brands, der har valgt ikke at bruge pels i kollektionerne, mens Kopenhagen Fur årligt laver samarbejder med blandt andre Saks Potts og Astrid Andersen.

Læs også: PETA er ikke vilde med Justin Biebers nye pelsjakke – kalder ham en huleboer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af