Armani dropper at bruge pels – »mit firma tager nu et stort skridt fremad«

Armani dropper at bruge pels – »mit firma tager nu et stort skridt fremad«

»Teknologisk fremgang har givet os brugbare alternativer til rådighed, der gør mishandling af dyr unødvendigt«, sagde Giorgio Armani i går, da han meddelte, at alle Armani-kollektioner fremover vil blive pelsfri.

»Mit firma tager nu et stort skridt fremad, der afspejler vores opmærksomhed på kritiske områder som beskyttelse af og omsorg for miljøet og dyrene«, sagde Armani.

Udmeldingen kommer efter, at Armani har samarbejdet med organisationerne Humane Society International og The Fur Free Alliance. I en pressemeddelelse konkluderede The Fur Free Alliance, at Armanis beslutning beviser, »at designere og forbrugere kan have kreativ frihed og luksus uden at støtte dyremishandling«, mens en talskvinde fra Humane Society International konkluderede, at det måske er »det mest betydningsfulde bevis på, at det at dræbe dyr for deres pels aldrig er fashionabelt«.

Sidste år tog Hugo Boss en lignende beslutning, ligesom Stella McCartney, Vivienne Westwood og Christopher Ræburn ifølge dyrerettighedsorganisationen PETA også er cruelty-free mærker.

Herhjemme er pels en stor del af modebranchen, hvor Kopenhagen Fur blandt andet laver et show i forbindelse med afholdelsen af Copenhagen Fashion Week to gange om året. Senest inviterede firmaet elever fra designskoler i Asien og Europa til at give deres bud på nye måder at bruge pels på.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af