Lærke Andersen vinder Magasins modepris og 500.000 kroner

Lærke Andersen vinder Magasins modepris og 500.000 kroner
Fra Lærke Andersens SS18-kollektion

I går blev vinderen af Magasins omstrukturerede designpris kåret, og det blev Lærke Andersen, der imponerede den internationale jury mest med sit oversize og dekonstruerede kvindetøj.

Kronprinsesse Mary var til stede og lykønskede vinderen med titlen og de medfølgende 500.000 kroner, der også inkluderer et show under Copenhagen Fashion Week i februar.

»Jeg var begejstret over det store fokus, der var på det forretningsmæssige og at jeg samtidige kunne udtrykke mig med min kreative sjæl. Tænk at en så international jury bestående af så imponerende dygtige mennesker har valgt mig, det helt vildt! Det har været den bedste dag – og nu vil jeg bare igang med samarbejdet«, siger Lærke Andersen ifølge Magasin.

Lærke Andersen og Kronprinsesse Mary

De tre andre nominerede i Magasin du Nord Fashion Prize, som den nu hedder, var Randy, Clouds og All At Sea.

De seneste fire år har prisen, der tidligere hed Dansk Design Talent – Magasin Prisen, hædret nye talenter i det danske modelandskab. Anne Sofie Madsen, Mark Kenly Domino Tan, Tonsure og senest Cecilie Bahnsen har vundet hæderen.

Tidligere blev vinderen fundet af et panel af danske modefolk, men i år var juryen sammensat af en blanding af danske og udenlandske designere og modeeksperter som blandt andre designeren Peter Jensen, Ganni-direktør Nicolaj Reffstrup og den engelske designer Grace Wales Bonner. De lagde vægt på både design og forretningsplan, da de valgte Lærke Andersen som årets vinder.

Læs også: Lærke Andersen udfordrer feminine kønsidentifikationer: »Jeg kan godt lide at være rebelsk«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af