The Weeknd dropper sit samarbejde med H&M efter racistiske anklager

The Weeknd dropper sit samarbejde med H&M efter racistiske anklager

I går fik H&M (endnu) en tur igennem internettets hårde kværn, da et billede cirkulerede, hvor en sort drengemodel havde en hoodie på med påskriften ‘Coolest monkey in the jungle’. Vi skrev også historien og fik meget blandede kommentarer på Facebook. For mens nogle få godt kunne se problemet i H&M’s billede, så var de fleste uenige i opstandelsen.

Nu har en stor spiller dog meldt sig på banen. I går aftes skrev Abel Tesfaye nemlig på Twitter, at han dropper sit samarbejde med den svenske tøjgigant efter episoden. »Jeg vågnede i morges chokeret og pinlig over dette billede«, skriver han blandt andet.

The Weeknd har tidligere lavet et par minikollektioner med H&M, som stadig kan købes online, men det vides ikke, om det var planlagt, at samarbejdet skulle fortsætte. Ifølge Tesfaye kommer det i hvert fald ikke på tale.

H&M var ellers hurtige til at fjerne billedet i går fra deres engelske webshop, hvor det optrådte, ligesom de lagde sig fladt ned.

»Vi forstår fuldt ud og er enige i hans reaktion over billedet«, sagde en talsperson fra H&M ifølge Entertainment Weekly. »Vi er meget kede af, at billedet er blevet taget, og vi fortryder også printet. Vi har fjernet billedet fra vores kanaler, og trøjen er ikke længere til salg i vores butikker. Vi vil evaluere vores interne procedure for at undgå sådanne situationer i fremtiden. Vi vil fortsætte vores dialog med The Weeknd og hans hold seperat«.

Læs også: H&M laver imponerende tonedøvt billede – fjerner det fra webshop

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af