Pharrell og Adidas i modvind før Hu Holi-samarbejde – Hindu-talsmand kræver undskyldning

Pharrell og Adidas i modvind før Hu Holi-samarbejde – Hindu-talsmand kræver undskyldning

Kulturel appropriation er blevet et ord, enhver marketing-ansvarlig burde have stående højt på sin checkliste over mulige faldgruber, når en reklamekampagne skal laves. Alligevel ser vi hele tiden store brands, der træder i spinaten. Seneste eksempel er Pharrell Williams og Adidas.

I hvert fald føler en Hindu-talsmand sig krænket på vegne af sin religion over parternes Hu Holi-samarbejde, der for alvor lanceres på fredag den 16. marts. Den farverige kollektion, som også inkluderer nye colorways af Hu NMD Trail-sneakeren, er inspireret af hinduernes farvefestival Holi.

»Hinduer går ind for kunstnerisk frihed og ytringsfrihed, men tro er noget helligt, og forsøg på at trivialisere det, sårer mange følgere«, siger Rajan Zed ifølge en meddelelse på hans website.

Zed, der er præsident for Universal Society of Hinduism, opfordrer Pharrell og Adidas til at ændre navnet på deres kollektion og give en offentlig undskyldning til hinduerne.

Pharrell x Adidas NMD Hu Holi Trail

Mens Pharrell og Adidas indtil videre ikke har kommenteret sagen, så lader det til, at popstjernen naturligvis ser lidt anderledes på sagen.

»Hu Holi-linjen fortæller festivalens historie og giver den visibilitet rundt om i verden«, udtalte Pharrell til Times of India, da han var i landet for at deltage i Holi-festivalen, der i år foregik den 2. marts.

I forbindelse med hans visit blev der også lavet nedenstående promovideo for kollektionen, hvor man ser en noget stram Pharrell blive introduceret til festivalen og dens betydning.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – sålhybrider, glimtende New Balance og Nakeds Adidas-collab

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af