Ugens bedste sneaker-nyheder – retro-Puma, Nike-dominans og Pharrells kulturelle vovethed

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

‘The Ten’ fortsætter med at styre sneaker-hypen

Godt nok står annonceringen af Virgil Abloh som Kim Jones’ designarvtager hos Louis Vuitton som ugens store modenyhed, men i sneaker-land har rygtebørsen stadig travlt med at vise, hvilke nye colorways af sidste års ‘The Ten’-samarbejde der eftersigende er på vej.


I denne uge er der landet både en sort og knækket hvid version af Blazer Mid-silhuetten, som du dog stadig kommer til at vente nogle måneder på.


Til gengæld har Nike lige annonceret, at Abloh har sat sit præg på deres nye fodboldflagskib, Mercurial Vapor 360. »Jeg var interesseret i at forbinde fod- og øjenkordination med denne Mercurial. Alle prikkerne på støvlen repræsenterer det optimale sted at ramme bolden«, siger Abloh til Nike. Skoen er selvfølgelig et led i opvarmningen til sommerens VM, og den kommer i salg på lørdag den 31. marts.


Kith og Adidas tager på vandretur

Samarbejdets mester Ronnie Fieg har i noget tid teaset sit kommende Adidas-samarbejde, der kredser omkring trail-modeller. Spydspidsen er denne farverige Terrex Agravic GTX, der sagtens kunne minde om et modsvar til Nikes Air Humara. Med sit colorblocking-tema og trail-sålen, der inkluderer Boost, så rammer den ned i flere af tidens sneaker-tendenser. Det vides dog endnu ikke, hvornår du kan få fingre i den.


Nikes futuriske design

En anden stor sneaker-tendens er det futuristiske, som skinner igennem på to nye Nike-silhuetter. Footscape Flyknit DM tager den karakteristiske Footscape DM-sål til nye højder med knit-overdelen og det atypiske snøresystem. Måske ikke vildt pænt, men syret, og ja, futuristisk. Skoen koster 920 kroner hos japanske Rakuten.


Mindre vildt går det for sig med Vortak-modellen, som her til gengæld har fået et godt skud farver. Det futuristiske islæt stammer primært fra det asymmetriske snøresystem, der låner hælstroppen fra Air Huarache. Rock City Kicks har skoen til 510 kroner.


Pharrell finder afroinspiration

Der er ikke meget, der går Yeezy Mafias næse forbi, og ifølge rygtebørsmestrene kaster Pharrell Williams og Adidas sig ud i Afrika-inspiration til sommer, når deres Afro NMD Hu Pack forventes at lande. Selv om afro måske er mere nærliggende for Pharrell, så virker det stadig modigt at kaste sig ud i nye kulturelle inspirationskilder, efter at hans Holi NMD Hu-release mødte kritik. De tre farverige sko med trail-såler skulle lande den 18. august, så må tiden vise, om Pharrell og Adidas får ørerne i maskinen.


Skepta fortsætter sin Air Max-fetish

Nu vi er ved rygtebørsen, så har Py_rates sluppet billeder af, hvad der skulle være del to af grimerapperens Nike-samarbejde. Efter sidste års Air Max 97 lader det til, at Skepta denne gang er med til at bringe Air Max Deluxe tilbage i den her røde og sorte colorway. Den forventes at lande i juli.


Nike tager forskud på foråret

Eller det er jo egentlig forår ifølge kalenderen, men altså… sne, ikke! Det er sportsgiganten dog tilsyneladende ligeglad med, for med denne Air Max 97 Ultra har en af skoens bølgende bånd erstattet af et broderet et af slagsen med lufthuller til de varme fødder. Men altså, sneakeren er ikke til salg endnu, så det kan jo være, at Nike lige venter på, at varmen vender tilbage.


Nike fortsætter sin gule-streak

I sidste uge fik vi tre gule colorways fra Nike, og i denne uge er der landet billeder af endnu en model, som har taget en af modens nye yndlingsfarver til sig. Med de sorte detaljer klæder den skarpe farve virkelig Air Huarache. Desværre er der endnu ikke nogen officiel releasedato annonceret.


Endnu en retro-løbesilhuet

Der er ingen tvivl om, at løbeskoene med de kraftige såler stadig fylder meget i sneaker-landskabet. Det slår Puma fast med deres Prevail OG-model (som minder en del om Filas Venom), der fuldender 90’er-looket med kraftige lilla farvedetaljer på overdelen. Naked har den til 850 kroner.


Vans hylder A Tribe Called Quest

Det er ikke kun de unge rappere, sneaker-mærkerne står i kø for at få fingre i. Nu er Vans klar med et samarbejde med hiphoplegenderne, og det er blevet til hele seks par sko. Slip-On-, Old Skool-, Authentic-, Sk8-Hi-, Era- og UltraRange-modellerne har hentet inspiration til prints fra tekster og covers fra ATCQ’s lange karriere. De skulle alle komme i salg den 6. april.


Nike klar med HyperAdapt

Det skabte med rette stor røre, da Nike sidste år endelig slap deres ‘Tilbage til fremtiden’-kendte Mag-sneaker i den virkelige verden. Sammen med den landede HyperAdapt 1.0, der inkorporerede det selvsnørende system i en mere almindelig sneaker. Nu er Nike så klar med to nye colorways – denne sort/hvide og en triple-hvid. Prisen er stadig vild, 4.350 kroner, når den skulle komme til salg på lørdag hos Invincible.


Air Jordan 1 bliver remixet

Vi har tidligere skrevet om Nikes måde at lave hybrider af gamle modeller med især nye såler, men nu er brandet snart klar med en anden slags hybrid, som mere tager inspiration fra modens sammenklippede design, hvor to sweatshirts for eksempel er klippet og syet sammen. På sammen måde er en halv Air Jordan ‘Banned’-colorway sat sammen med en ‘Chicago’-colorway. Hybriden har fået navnet ‘Homage to Home’ som en slags hyldest til skoens historie. Modellen skulle eftersigende komme i handlen den 19. maj.


Endnu en chance for at få Riccardo Tiscis Air Force 1

Efter et år væk fra modens varme chefdesignersæder sætter Riccardo Tisci sig nu i stolen hos Burberry, men først har han heldigvis haft tid til at fortsætte sit samarbejde med Nike. Hans bud på Air Force 1 har været til salg i begrænsede oplag tidligere, men nu er Nike klar med flere par, som bliver sat til salg i morgen torsdag klokken 10. De koster 1.800 kroner.

Læs også: Zaras vildeste sneaker-kopier lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af