Kristen Stewart overstrålede alle på den røde løber i Cannes

Kristen Stewart overstrålede alle på den røde løber i Cannes
Foto: Nicholas Hunt/Getty Images

Den røde løber på Cannes er ofte lig med store klassiske kjoler og ekstra glamour – og det har langt hen ad vejen også gjort sig gældende ved årets udgave, der slutter i morgen. Selv om Cannes ikke har tiltrukket de helt store kanoner i år, så har modeller som Kendall Jenner, Bella Hadid og Winnie Harlow gjort deres for at skabe sætte modebarren højt.

Og så har der heldigvis været Kristen Stewart, der igennem sin plads i årets jury har betrådt den røde løber mange gange de seneste ti dage og bevist, at der findes alternative måder at være glamourøs på.

Med største selvfølgelighed har Stewart skiftet fra tylkjole over metallisk lårkort til dystert jakkesæt – alt imens hendes hår har understreget de mange forskellige looks. For i en tid, hvor flere – i og uden for moden – sætter spørgsmålstegn ved kønsnormer, og hvor vi alle har muligheden for at genopfinde os selv og skabe egne realiteter på de sociale medier, formår Stewart at omfavne de mange udtryk med største naturlighed, og det er netop styrken.

Hvor det kan være svært at genkende mange kendtes personlige stil, når de betræder en rød løber, så lykkes det ofte for Stewart at fastholde sig selv i de outfits, hun bærer. Det skyldes også en ofte lidt dyster makeup og hendes føromtalte omfavnelse af kønsneutralitet. Der er altid et twist i hendes look.

Stewart før ‘BlacKkKlansman’ (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I Cannes har hun desuden skabt opmærksomhed ved at udfordre en af festivalens arkaiske regler, der frabeder kvinder i flade sko på den røde løber (UPDATE: Vi er blevet gjort opmærksomme på, at den regel faktisk blev rettet sidste år. Vi beklager fejlen). Først smed hun stilletterne på vej til premieren på Spike Lees ‘BlacKkKlansman’. Det vides dog ikke helt, om det var i oprør, eller blot fordi Christian Louboutin-stilletterne ikke var så praktiske i regnvejret.

(Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Til gengæld var valget af loafers til hendes pailletbukser og lange frakke mere et tydeligt tegn. Hun har da også tidligere udtalt sig omkring reglen, og at hun synes, den burde blive ændret med det samme.

(Foto: John Phillips/Getty Images)

Og det var ikke den eneste protest, Stewart kastede sig ud i. Sammen med et massivt fremmøde af andre kvinder i filmbranchen var hun nemlig med til at påpege Cannes’ mangel på kvindelige filmskabere i rækken af festivalens udvalgte film. Ved den lejlighed mødte hun op i hvide bukser, matchende hvid jakke og tidstypiske små solbriller, der sørgede for det føromtalte twist sammen med den blottede mave.

Kirsten Stewart, Lea Seydoux, Khadja Nin, Ava DuVernay, Cate Blanchett og Agnès Varda. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Et af vores yndlingslooks var dog det allerførste, Stewart bar, da hun mødte op til festivalens første fotosession sammen med jurypræsidenten Cate Blanchett og de andre jurymedlemmer. Her var hun sommerlig og afslappet med de afblegede spidser redt frem i en frisk frisure. Wife-beateren var selvfølgelig det perfekte Stewart’ske twist på en ellers voksent matchende blazer og nederdel.

Kristen Stewart og jurypræsidenten Cate Blanchett (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Med andre ord er Stewart en showstopper, når hun indtager den røde løber – og de fleste andre steder. Netop fordi hun hele tiden lader til at have sig selv og sin egen stil med. Det bliver man sjældent træt af at se på.

Læs også: Cannes-highlights dag 10: Er det seksuelle misbrug af Whitney Houston så nøglen til tragedien?

Chang Chen, Kristen Stewart og Ava DuVernay før ‘Everybody Knows (Todos Lo Saben)’ (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af