Virgil Abloh og IKEA viste prototyper fra deres kommende samarbejde i New York

Virgil Abloh og IKEA viste prototyper fra deres kommende samarbejde i New York
Virgil Abloh og kreativ chef for IKEA Range and Supply, Henrik Most

IKEA må være utroligt tilfredse med at have fået Virgil Abloh ombord som samarbejdspartner. For siden de lavede deres aftale og afslørede samarbejdet sidste år, er amerikaneren som bekendt blevet designer for Louis Vuittons herrelinje og et endnu større navn i dagens modebillede – især blandt det yngre publikum, som de fleste firmaer så gerne vil henvende sig til.

Meget tyder også på, at den svenske gigant har tænkt sig at udnytte opmærksomheden fuldt ud. For selv om alt ny tyder på, at Ablohs IKEA-kollektion først kommer i salg næste år, så afholdt de en live-streamet fremvisning af nogle af protyperne fra den igangværende designproces.

»Jeg har stadig et par måneder, før jeg bliver nødt til at lægge blyanten fra mig«, som Abloh sagde under seancen, hvor vi så flere af de elementer, der tidligere har været teaset på internettet, som for eksempel hans tæpper – et persisk med teksten “Keep Off” skrevet på og et stort rødt et med teksten “Blue” med blå skrift på.

Under fremvisningen fortalte Abloh og danske Henrik Most, der er kreativ chef for IKEA Range and Supply, om nogle af produkterne og tankerne bag. Vi blev også præsenteret for nogle puder, en dørstopper, en stol, en udstillingskasse, som selvfølgelig indeholdt den sorte og den hvide version af Nike Air Presto, der allerede blev teaset på nettet i sidste uge.

Ablohs version af den blå Frakta-taske, som tidligere er blevet vist, var også en del af prototyperne på den kollektion, der får titlen ‘Markerad’, altså markeret, hvilket selvfølgelig passer godt til Ablohs tekstmarkeringer på sine design.

Abloh og Most startede i øvrigt live-streamen med at slå fast, at kollektionen vil blive solgt til normale IKEA-priser og vil være tilgængelig, så der burde ikke være tale om en lille capsule-kollektion for de få, der gider at ligge i kø.

Samtidig sluttede Most med at sige, at Abloh også er med, når IKEA afholder sit Democratic Design Days-arrangement den 7. juni, hvor de eftersigende vil vise flere prototyper fra kollektionen. Ja, IKEA udnytter i den grad Ablohs popularitet til fulde.

Se hele live-streamen på Youtube. Den starter efter 25:30 minutter.

Læs også: Stjernestylist Bea Åkerlund slipper IKEA-kollektion: »Jeg ved ikke, hvad skandinaverne er så bange for«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af