Ugens bedste sneaker-nyheder – Virgil Ablohs LV-debut, Yeezy og Alexander Wang-pletskud

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – Virgil Ablohs LV-debut, Yeezy og Alexander Wang-pletskud

Virgil, Virgil, Virgil

Hvis du går op i streetwear og sneakers, så er Virgil omdrejningspunktet for vanvittigt meget for tiden. Selvfølgelig har hans debutshow hos Louis Vuitton fyldt mest i denne uge, men det har generelt været en uge i Virgils navn.


I forbindelse med hans Off-White-show, der lå dagen før LV-debuten (!), viste han to nye colorways af sit ‘The Ten’ Air Max 97-samarbejde, som forventes at komme i salg senere på året.


Samtidig landede nye billeder af en triple black og hvid version af ‘The Ten’ Air Presto’en, som eftersigende skulle blive sat til salg henholdsvis slut-juli og start-august.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af HYPEBEAST (@hypebeast) den


Og ja, modeugerne er selvfølgelig oplagte tidspunkter at lufte kommende modeller og colorways, så vi fik også et kig på en kommende cremefarver version af Nike Blazer’en fra ‘The Ten’-samarbejdet, da Bloody Osiris blev spottet i den.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

… @louisvuitton

Et opslag delt af @ virgilabloh den


Og så var der selvfølgelig Louis Vuitton-catwalken. Allerede inden showet havde Virgil Abloh teaset sit første bud på en sneaker hos modehuset. Det ligner hans videreudvikling af brandets Rivoli-model, som nok skal skabe røre hos dem med råd til at give 4-5.000 kroner for et par sko.


Kanye og Adidas kæmper videre

Det er, som om luften er gået lidt ud af ballonen for Kanye West og Adidas’ Yeezy-samarbejde. Det ses også tydeligt på resell-priserne på deres sneakers, som altid har været omdrejningspunktet for brandet. Powerphase står stadig på hylderne i mange butikker, og ja, selv om Yeezy Boost 350’eren stadig sælger i butikkerne, så er efterspørgslen i hvert fald ikke, hvad den har været. Nu er de dog klar med en ‘butter’-colorway, der bliver sat til salg næste lørdag den 30. juni. Du skal dog tilmelde dig diverse raffles som sædvanlig. Naked, Wood Wood, Rezet og Storm har hver deres kørende, ligesom Adidas’ Confirmed-app også er en mulighed. Skoen står til 1.700 kroner.


Stilren klassiker

Der er faktisk ikke så meget at sige, så lad os lade denne sandfarvede Air Max Plus tale sit eget sprog og blot tilføje, at den ville have passet godt ind i Virgil Ablohs knækkede hvide (off-white) åbning på Louis Vuitton-debuten. Det vides endnu ikke, hvornår den kommer i salg.


Nikes uendelige ‘Just Do It’-serie

Hver uge lander der billeder af flere sko, som er blevet udsmykket med Nikes motiverende slogan. I denne uge blev det ovenstående Air Force 1, ligesom vi har set billeder af den helt nye EXP-X14-model med ‘Just Do It’ påskrevet. Det vides dog ikke, hvornår nogle af de to kommer i salg.


Til gengæld skulle de første colorways af EXP-X14 komme i salg på torsdag i næste uge. Skoen hælder mod sporten med sålen, der låner fra maratonskoen Zoom Vaporfly 4%, men med tidens sportswear-looks kan den nok sniges ind i hverdagsgarderoben. Den skulle koste 775 kroner.


Ustoppelige Alexander Wang

Den amerikanske designer er klar med sit sidste drop af ‘Season 3’ af Adidas-samarbejdet, og det inkluderer, ud over en ordentlig bunke krøllet sportsgear, sneakeren Turnout Trainer, som fortsætter samarbejdets række af nytænkende sko. Selvom den bygger videre på BBall-silhuetten, så er brugen af den markante, rillede gummisål stærk, ligesom den røde detalje løfter looket. Det er en sko, som lykkedes med at sætte mange elementer i brug. Den ligger dog stadig lidt i den dyre ende og koster 2.000 kroner, når den bliver sat til salg ved midnat hos Naked og i morgen hos Adidas.


Fila muterer Disruptor-silhuetten

Disruptor var både chunky og trail, før det var en ting, og det har selvfølgelig ikke gjort Fila-modellen mindre interessant. Nu er brandet klar med to versioneringer, nemlig en sandalversion og en mere nedtonet variant, Ray. Sandaler koster 525 kroner hos Shuh.


Ray-modellen fås i en helt hvid version og en med sølvdetaljer hos Naked. De koster 759 kroner.


Kinesisk sneaker-hype

Et af Kinas førende sportsmærker, Li-Ning, har tidligere brændt nallerne på en amerikanske ekspansion, men nu prøver de igen, og i januar afholdt brandet et modeshow i forbindelse med modeugen i New York. Dengang viste de blandt andet den tidstypiske sneaker Butterfly, som nu er kommet i nye colorways. Den kunne sagtens være noget for fans af Yeezy 700. Aliexpress har den til salg for 1.050 kroner.


A-Cold-Wall laver første egen sneaker

For et par år siden var Samuel Ross et af de helt store buzznavne sammen med blandt andre Virgil Abloh. Mens det er stukket helt af for Abloh, så er Ross stadig på buzz-stadiet, men ikke mindre interessant af den grund. Han er lidt mere kompromisløs i sin geometriske designtilgang, hvilket også skinner igennem på hans første sneaker for sit eget brand. Shard Low, som den hedder, kommer efter flere omtalte Nike-samarbejder. Den blev vist under modeugen i London, så den forventes ikke at komme i salg før til efteråret.


Puma satser på basketball

Med Jay-Z som nyudnævnt kreativ chef for basketafdelingen lader det til, at Puma vil prøve at æde sig ind på markedet, og nu har brandet så afsløret Clyde Court Disrupt, der skulle være deres første basketsilhuet i mere end ti år. Den blander sokkedesign med en mere markant sål, som skulle kunne stå testen på banen. Det vil dog først vise sig til oktober, hvor den kommer i handlen.


Raf Simons’ nye retning

Vi slutter, hvor vi startede – på catwalken. For der bliver vist mange nye sneakers i forbindelse med de igangværende herremodeuger. Raf Simons præsenterede en SS19-kollektion, der forsøgte at gøre op med tidens mange hættetrøjer og sneakers – som han også erkendte har været en stor del af hans eget univers. Ud over store, brede blazere betød det blandet andet disse læderplatformstøvler, hvor sålen synes at være en videreudvikling af den, vi kender fra Ozweego-sneakeren. Støvlerne er også et Adidas-samarbejde, men de kommer nok også kun i salg til efteråret.

Læs også: Virgil Abloh skabte historie med sin Louis Vuitton-debut i Paris – fra Kanyes tårer til vennerne på catwalken

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af