De tre bedste looks fra første dag til Copenhagen Fashion Week – kald det Ganni-effekten

Copenhagen Girls har flere udenlandske medier de seneste par år kaldt den kvinde, som det danske tøjmærke Ganni har skabt (eller ihvertfald klædt på). Den succes har nu også sat sine spor herhjemme. Det var tydeligt på modeugens første dag i går.
De tre bedste looks fra første dag til Copenhagen Fashion Week – kald det Ganni-effekten
Victoria Carmen Sonne til Helmstedts show (Foto: Copenhagen Fashion Week)
(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Blanche

I slipstrømmen på Ganni er Blanche ved at etablere sig som et stærkt brand for kvinder, der gerne vil skille sig ud, uden at det bliver alt for tydeligt. Det skal stadig være ubesværet. Det er dette look et godt billede på.

For selv om chefdesigner Mette Fredin også prøver at skeje lidt ud med multifarvet strik og afklippet denim, så er det egentligt i de små detaljer, at hendes stilrene og ofte monokrome design står stærkest. Off-the-shoulder med flæser, næsten cykelagtige shorts og et stramt logobælte – basic men iøjenfaldende. Her er det netop klassisk, men moderne.

På den måde er Blanche et fint billede på, at en bæredygtig tanke (som brandet eftersigende har) om at skabe tidløst tøj, ikke behøver at være lig med komplet anonymitet.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Résumé

Søstrene Anne Louise Faurholt og Emma Lohmanns SS19-kollektion var endnu et bevis på, at Gannis (og til dels Saks Potts’) etablering af Copenhagen Girls-begrebet ikke kun har sat sine spor i udlandet.

Dermed kunne man også sagtens savne at blive blæst bagover til showet (der dog præsenterede dagens bedste location i en yacht-garage på Refshaleøen med både i flere etager). Til gengæld leverede Résumé mange feminine og salgbare looks til den yngre kvinde med hang til netop Københavns tilsyneladende ubesværede forståelse for enkle men kraftfulde looks.

Det er dette look et bevis på. Ternene, flæserne og den gule farve gør det sommerlige business-outfit til indbegrebet af den stil mange nu kigger mod dansk mode for at blive inspireret af. Og der var mange andre at tage af. Pastelfarver, blomsterprint, lange, lette kjoler, fake fur-detaljer og sportselementer, som Ganni-fans let ville kunne se sig selv i.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Helmstedt

Emilie Helmstedt trækker nok mere på Saks Potts’ tilgang, hvor den snævre idé træder frem. Hos Saks Potts var det først pelsene, hos Helmstedt er det silke – kjoler, skjorter og pyjamassæt. Ligheden med Saks Potts inkluderer også en farverig og legende tilgang til designet, og selvfølgelig adgang til flere danske it-piger – Emma Leth og Klara Kristin er blandt dem, der allerede har vist Helmstedt kærlighed.

Under hendes debutshow til modeugen i Operaen på Christiania kom legesygen i den grad til udtryk med en scenografi, der sendte os ned i et eventyrligt undervandsunivers befolket af fisk og selvfølgelig Emilie Helmstedts slikfarvede pyjamaser, som den skuespilleren Victoria Carmen Sonne lukkedes showet i. Det var forfriskende, sjovt (vi skal huske at have det sjovt, som en intro-speak blandt andet sagde), men stadig ubesværet cool.

Ligesom Saks Potts langsomt har udvidet deres designpalette til at inkludere mere end pels, bliver det spændende at følge Helmstedts udvikling de kommende sæsoner. Indtil videre var hun et friskt (hav)pust.

Læs også: Beyoncés nye Vogue-forside er ude – den første skudt af en sort fotograf

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af