Hold øje med: C2H4 klæder dig på til dommedag

»Vi er kemikere«. Sådan lyder selvopfattelsen hos det Los Angeles-baserede brand. Navnet dækker over den kemiske formel for gasarten ethylen. I laboratoriet udvindes tøj og udstyr til jordens undergang efter formlen: Funktionalitet, hightech og alsidighed.
Hold øje med: C2H4 klæder dig på til dommedag
Luka Sabbat på catwalken under C2H4’s SS18-show

Du skal holde øje med C2H4, fordi…

…mærket er seneste skud på stammen af tidens dystopi-trend, men adskiller sig heldigvis fra mange af de etablerede alternativer.

Mærkets kreative direktør, Yixi Chen, er født i Shanghai, men flyttede som 17-årig til Los Angeles med henblik på at studere teater og film. En uforløst passion for design og mode fik hende dog til at droppe ud efter to år, og i stedet startede hun C2H4 i 2014. Med sin baggrund inden for scenografi og filmhistorie bygger Chen en stærk historiefortælling op omkring sit brand.

Til sin første kollektion inviterede hun med kurs mod Mars og en tydelig reference til Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ om bord på sit rumskib, hvor modellerne gik i takt til tonerne af filmens udødelige score.

Et opslag delt af C2H4® (@c2h4) den

Yixi Chen på vej ud på takkerunden efter SS18-showet

Med SS18-kollektionen, ‘Zero Gravity’, forestillede Chen sig påklædning anno 2082: »Det er vores billede af, hvordan folk vil se ud i fremtiden«, udtalte hun til Highsnobiety i forbindelse med showet og tilføjede, at tøjet ikke er tiltænkt enten mænd eller kvinder.

»Jeg ønsker ikke at sætte nogen grænser for køn med mit tøj«, sagde hun.

Fra C2H4’s SS18-kollektion

Du kan kende designet på…

…det tech-funktionelle udtryk i alt fra anorakker, fishtail-frakker og utility-veste til bæltetasker, cargobukser og bomberjakker.

Et utal af lommer i enhver form og størrelse med diverse lukkemekanismer, justerbare stropper og snore, rygseler, mindre plastikelementer tiltænkt muligheden for at påhægte ting er blot nogle af de variabler, som Chen bruger til at skabe sit futuristiske dommedagsudtryk.

Fra SS18-showet

Farverne er primært sort, hvid eller grå, men enkelte kraftigere farver optræder også og skaber opmærksomhed. Den enkle farveholdning er med til at fremhæve tøjets egentlige forcer og utrolige detaljerigdom.

Der inkorporeres ofte diskret branding, både i form af brandnavn og den pågældende sæsons titel.

Bloody Osiris på catwalken til C2H4’s AW18-show i New York

Oplagt til dig, der elsker…

…utility-trenden. Hvad end du er til en unavngivet fluefiskervest eller core-kategorien på Grailed, eller den helt rigtige camouflagemønstrerede kampvest fra Nom De Guerres ikoniske FW10-kollektion, så ligger C2H4 i indlysende forlængelse heraf. Det dekonstruerede og visuelt overlæssede udtryk er også en del af Chens design-dna.

Samtidig er brandets look mere relevant end nogensinde, hvor flere og flere brands søger mod det tekniske outdoor- og overlevelsesgear. Tænk for eksempel på Virgil Ablohs debutkollektion hos Louis Vuitton med overdrevent synliggjorte lommer i kraft af både størrelse og placering.

Heliot Emil og C2H4 deler flere referencer (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Mindre kendte Junya Wantanabe (tidligere elev hos Rei Kawakubo fra Comme des Garçons) brugte tekniske tasker i sin debut-SS19-kollektion. Særligt en sort chest rig stak ud og refererede engelske Mathew Williams og hans mærke Alyx – som apropos var at spore hos Dior, hvor han til Kim Jones’ debut havde gentænkt sin signatur, det militærinspireret bæltespænde.

Herhjemme genkender man looket fra Heliot Emil, der de seneste sæsoner har vist sig som et af de mest spændende nye danske mærker.

Chen og C2H4 har derfor gode muligheder for at nå endnu bredere ud de kommende sæsoner. Især med tanke på, at brandets prisniveau ligger betydeligt under de fleste lignende brands, og så småt er at finde på hylderne rundt omkring.

Et opslag delt af C2H4® (@c2h4) den

Kendrick i en parkajakke fra C2H4

Fans af mærket tæller…

…rappere som Quavo, ASAP Ferg, Vic Mensa, Jaden Smith og sågar Kendrick Lamar har optrådt i C2H4’s militaristiske looks, mens Instagram-typer som Ian Connor, Luka Sabbat og Bloody Osiris også har vist brandet støtte. De to sidstnævnte har blandt andet gået shows for Chen i forbindelse med herremodeugen i New York.

Et opslag delt af C2H4® (@c2h4) den

Kylie Jenner i en jakke fra SS17-kollektionen

Og ligesom Chen ser sit design som unisex, er indflydelsesrige kvinder som Kylie Jenner og Hailey Baldwin blevet spottet i C2H4.

Luka Sabbat i C2H4’s Kappa-samarbejde

Du kan få fingrene i tøjet…

…i c2h4’s webshop.

Læs også: Hold øje med: Hollandsk brand laver unisex jakkesæt til dig, der ikke går i jakkesæt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af