Hold øje med Unidentifieds London-inspirerede streetwear

Ligesom Muf10 og BLS er kommet op med rappere som Sivas, Kesi og Noah Carter, vil Oliver Khader have, at du automatisk tænker på hans nye brand, når du hører navne som RoseGold og Flexlikekev.
Hold øje med Unidentifieds London-inspirerede streetwear
Foto: Dante Rye

»Det er gået så stærkt«.

Han smiler og ryster på hovedet på samme tid. Det er ikke fordi, at Oliver Khader allerede har overtaget verden, men for en knægt på 20 år, der blev færdig med gymnasiet i sommers og først rigtigt lancerede sit tøjmærke Unidentified for to måneder siden, så har han haft vind i sejlene.

De første designs, en militaristisk vest og en t-shirt, blev udsolgt på få dage, blandt andet takket være rappervennerne Ephraim Duncan fra RoseGold, Flexlikekev og MadmanMax, der har ageret kampagnemodeller og været med til at udbrede kendskabet til det nye brand.

»Jeg er barndomsvenner med Max og Kev. Ephraim har jeg kendt i et halvt års tid. Vi klikkede med det samme og elsker at udveksle ideer«, fortæller Oliver, der ikke er blind over for, hvad deres makkerskab kan.

»Muf10 og BLS har været meget associeret med Sivas, Kesi, Gilli, Noah Carter og alle de der drenge. Nu har de været der i lang tid, og der kommer så småt en ny bølge med RoseGold, Max og Kev. Det var en klar vision at have noget, der ikke var musikken, som bloomede sammen med dem. Så man også tænker på dem, når man tænker på Unidentified. Ephraim lever i den vest«, siger han med et grin og hentyder blandt andet til vores Mine vigtigste rim-video med RoseGold-medlemmet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @werunidentified den

Ephraim i Unidentified-vesten

»Det er ikke, fordi de andre er på vej væk, men der er noget nyt, som kommer. 7, 9, 13. Jeg skal ikke jinxe mig selv«.

Om Flexlikekev, RoseGold og MadmanMax er de nye Sivas og Gilli, og om Unidentified er det nye Muf10 er på sin vis ligegyldigt, men sammen har de i hvert fald formået at skabe noget af det sammenhold, som generationen før dem har brugt til at bære hinanden frem.

Sammenligningen mellem Oliver og Muf10 og BLS kan dog også tages skridtet videre, for ligesom dem har han ikke nogen baggrund inden for design, men blot en studentereksamen.

»Jeg har altid været interesseret i design og tegnet meget. Efter gymnasiet følte jeg, at det var det rette tidspunkt og hoppede ud i det«.

Unidentifieds første designs (Foto: Dante Rye)

Og det gjorde han vitterlig, hoppede ud i det. Vestene blev købt fra et militært overskudslager, og så blev logoet påtrykt. Vestene blev prissat til 850 kroner, mens t-shirts kostede 400 kroner. Men ville folk købe det? Oliver var nervøs inden lanceringen.

»Det gjorde de, og det er vi kun glade for. Det er fucking fedt«, siger han med et stort smil.

Nu er pengene fra salget blevet investeret i det næste design: Et tracksuit i en sort og en hvid udgave. De bliver lanceret den 15. november, hvor de kommer til salg i Unidentifieds webshop. Målet er selvfølgelig at nå endnu bredere ud.

MadmanMax i Unidentifieds kommende tracksuit (Foto: Dante Rye)

Tracksuitet fortsætter det look, som er inspireret af de fire år, Oliver boede i London, fra han var 11 år gammel.

»De går meget i det militære – veste, oversize. Der er nogle mærker, som allerede dyrker det som Hoodlab, Mains (Skeptas tøjmærke, red.) og sådan noget. Det tænkte jeg, at vi mangler herhjemme«, fortæller han og husker første gang, han oplevede Skepta live i London.

»Det var den første koncert, jeg sådan rigtig så. Han spillede på Hammersmith Apollo og havde hele BBK med. Jeg kan huske, at han havde en vest på. Han stylede det med en hoodie og en cap og Air Max. Det så sprødt ud. Han er stilet, Skepta«.

Unidentifieds vest lyste også op herhjemme, selv så mange år senere, fordi det militaristiske netop fylder meget i streetwear-billedet nu, uden at det dog har smittet markant af på nogle danske brands.

Mø i Unidentified-vesten (Foto: Polina Vinogradova/Soundvenue)

Det var også en af grundene til, at vi stylede Mø i Unidentifieds vest, da vi lavede et stort interview med hende i oktober. Og det var nok også derfor, at Oliver blev kontaktet af 6ix9ines danske pladeselskab, før den farverige rappers Vega-koncert i september. De ville nemlig gerne give en vest til ham.

»Jeg afleverede tre veste i forskellige størrelser, men så kom Muf10 lige ind fra højre og havde lavet deres røde skudsikrevest. Fint nok, de har også været der i længere tid. Det er bare at kæmpe videre«, fortæller Oliver og lægger ikke skjul på sin skuffelse.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sixnine (@6ix9ine9) den

»Så så jeg, at han lagde den der video ud med Muf10-vesten på. Argh fuck, hvor havde jeg ondt i røven der. Hvorfor kunne det ikke være min vest, han havde på? Muf10 har heller aldrig lavet veste før. De havde bare lavet den ene til ham. Det var nederen«.

Men som han siger, det er bare at kæmpe videre, og det gør han. Til januar satser han på at tage nogle måneder til New York for at arbejde på de næste ting.

»Planen er at komme hjem lige til Distortion med noget gear, som drengene kan have på og så release noget før Roskilde og sommeren, hvor folk går op i, hvad de har på«.

Unidentifieds nye tracksuits lander i deres webshop den 15. november. Dagen efter holder de releasefest i Studiestræde 5. Hold øje med Instagram for mere info.

Læs også: Hold øje med: C2H4 klæder dig på til dommedag

(Foto: Alfred Lauritzen)
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af