Kanye West sagsøgt af tøjproducent – er det endnu et søm i Yeezy-kisten?

Kanye West sagsøgt af tøjproducent – er det endnu et søm i Yeezy-kisten?
Kanye West. (Foto: Astrid Stawiarz/Getty Images)

En japansk producent har eftersigende sagsøgt Yeezy Apparel for omkring fire millioner kroner, efter at firmaet, som Kanye West er medejer af, nægtede at tage imod eller betale for en stor ordre af fleecemateriale, efter at de havde bestilt det. Det skriver TMZ, der skulle have fået fingre i søgsmålet.

Parterne skulle have arbejdet sammen siden 2015 uden problemer, og måske var det derfor, at den japanske stofproducent Toki Sen-I Co. valgte at klargøre de godt 45.000 meter stof, selvom Yeezy ikke betalte det aftalte forskud. Efterfølgende skulle firmaet have modtaget et mail fra Yeezy Apparel, hvor de forsøgte at aflyse ordren, men der var stoffet allerede produceret. Fleecematerialet skulle være så Yeezy-specifik, måske på grund af et logoprint, at det ikke kan sælges til andre, og derfor sagsøger Toki Sen-I altså Kanye og Yeezy for at få deres penge.

I et større perspektiv er det spørgsmål, om sagen skal ses som endnu et søm i den Yeezy-kiste, der udefra set lader til at være på vej i jorden. Eller det er selvfølgelig hårdt sagt. Yeezy-navnet fortsætter højst sandsynligt. På sneaker-fronten kører Adidas-samarbejdet stadig på højt niveau. Sidste år så vi parterne taget en ny strategi i brug, da de for første gang lavede en så stor release, at der mere eller mindre var sko nok til alle, der var interesserede.

Mens det har ødelagt resell-værdien og noget af hypen omkring Yeezy-sneakers, så har det på forretningssiden sikkert været en god idé. Og det var trods alt med Yeezy Boost 350 V2-modellen, som i forvejen var blevet sluppet i mange colorways i løbet af de seneste år.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Så kisten indeholder nok nærmere Kanyes tøjdrømme. Efter stortanlagte modeshows er der nemlig blevet mere og mere stille omkring Yeezy-tøjkollektionerne. Selvfølgelig var det et stærkt træk at droppe modeshowet og ‘bare’ bruge sin egen SoMe-kone til at lancerer nyt tøj, men selv om Kim Kardashian stadig ses i flere outfits, der ligner Yeezys monokrome og kropsnære æstetik, så er der meget stille omkring mærket.

Herhjemme har en forhandler som Naked stadig Yeezy Calabasas-joggingbukser, der blev revet væk i de første colorways, på hylderne, hvilket blot er et bevis på det falmende brand.

Det er dog stadig ikke utænkeligt, at Kanye kan grave kisten op igen. I hvert fald virker det utroligt, at han med tanke på både Kim og Kylies bragende makeup-succeser og hele familiens enorme marketingplatform ikke kan få Yeezy-brandet op at flyve.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og ja, hvem ved, måske har han faktisk netop fleecejakker på vej? Han er i hvert fald blevet spottet i en for blot en uge siden. Det gør i så fald nok kun de japanske tøjproducenter endnu mere sure.

Læs også: Kanye West har lavet en sang med unge YNW Melly – musikvideoen er fyldt med sexrobotter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af