Nirvana sagsøger Marc Jacobs efter seneste grunge-kollektion

Nirvana sagsøger Marc Jacobs efter seneste grunge-kollektion

Ligesom med punk og disco har modebranchen længe haft et forskruet forhold til grunge, der konstant bliver hevet frem fra gemmerne, og hvor alt fra huller på bukseknæene til skovmandsskjorter straks skal refereres til 90’ernes dominerende rockbølge.

Det virkede dog alligevel mere autentisk, da Marc Jacobs i november annoncerede sin grunge-kollektion. Der var nemlig tale om en genskabelse af den SS93-kollektion, der i sin tid fik ham fyret fra jobbet som designer hos Perry Ellis. Kollektionen er uforandret og trækker altså på det rock-look, som fyldte meget, da Jacobs designede tøjet.

Nu skaber kollektionen dog igen problemer for den amerikanske designer. Den inkluderer nemlig blandt andet t-shirts med et print, der meget tydeligt refererer Nirvanas ikoniske smiley-print. Et M og et J erstatter krydserne som øjne, men der står ‘heaven’ i stedet for ‘Nirvana’ – og det er tilsyneladende blevet for meget for gruppe, der er skabt af Dave Grohl, Krist Novoselic og Cobain Estate, som styres af Courtney Love, til at holde øje med denne slags rettighedskrænkelser.

Ifølge flere udenlandske medier har gruppen nu lagt sag an mod Marc Jacobs efter (gen)udgivelsen af kollektionen. (UPDATE: Den er god nok, læs hele sagsanlægget HER.) Ingen af partnerne har dog udtalt sig offentligt.

Mange har dog fortolket dette Instagram-post fra Jacobs som hans svar på al postyret. Så må vi se, om han har andet at sige, når han er tilbage fra ferien. Indtil videre er en t-shirt og sweatshirt med printet i hvert fald stadig til salg i brandets webshop.

Det kommer dog som en overraskelse, da Jacobs længe har haft et godt forhold til både Courtney Love og hendes og Kurt Cobains datter, Frances Bean, som begge har ageret modeller i hans kampagner. Det virker, som om de kunne nå frem til en løsning uden for retsalen.

Læs også: Marc Jacobs sætter perspektiv på kulturel appropriation: »Jeg har måske ikke sproget for det«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af