Kurt Cobains datter agerer model – tager pis på grunge-mode

image

Med modens on-and-off kærlighedsaffære med 90’erne og grunge-elementer så virker Frances Bean Cobain som en oplagt mode-darling. For som datter af Kurt Cobain og Courtney Love har hun om nogen fået det ind med modersmælken. Men der er en grund til, at du ikke ser hende i kampagner hele tiden.

»Jeg tror ikke, at jeg skal være model for andre i meget lang tid. Det er 100 procent uden for min komfortzone. Jeg ville ikke have gjort for nogen anden end Marc«, siger Cobain til Vogue.

Og Marc er altså Marc Jacobs, for det er i hans nye SS17-kampagne, at hun er model. Og designeren understreger, at de to har et særligt bånd.

»Jeg mødte Frances Bean første gang, da hun var to år gammel til en middag med hendes mor (Courtney) og Anna Sui i 1994 på Bar Six i NYC. Jeg har altid gerne ville arbejde med Frances. Hendes skønhed, unikhed og styrke er noget, jeg længe har beundret og respekteret«, skriver Jacobs på Instagram.

Courtney Love i Marc Jacobs’ AW16-kampagnevideo
Courtney Love i Marc Jacobs’ AW16-kampagnevideo

Sidste år var det Courtney Love, der agerede model for Jacobs i hans AW16-kampagne, og nu er turen altså kommet til datteren. Indtil videre er der kun sluppet et billede fra kampagnen, men der skulle være flere på vej, hvilket det også tyder på ud fra de paparazzi-billeder som sitet Gotceleb afslørede i december.

»Hvad jeg sagde til Marc, da jeg svarede ja, var, at han er en underdog for masserne. Han er stadig meget rebelsk in modeverdenen, og sådan har han været hele sin karriere«, siger Cobain til Vogue.

Hun slår også fast, at al snak om 90’er- og grunge-mode ikke rigtig siger hende noget.

»Det er interessant, hvor grunge startede, og hvor det så blevet taget hen, nemlig high fashion«, siger Cobain. »Min far var så fattig, at de blev ved med at tage i Goodwill (genbrugsbutik, red.) for at få donerede iturevne jeans. Det var ikke en modebeslutning, det var en ‘jeg har ingen penge, jeg har intet valg’-beslutning«.

»Ja, 90’erne var indflydelsesrige, men det er bare ikke min kop te. Når det bliver proppet ned i halsen på dig igennem 24 år, så bliver du bare ligeglad«.

Læs også: Marc Jacobs i modvind efter uheldig undskyldning

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af