Blackface-anklager fortsætter – Katy Perry trækker sko tilbage

Blackface-anklager fortsætter – Katy Perry trækker sko tilbage
Katy Perry til Grammy-uddelingen i søndags (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

I sidste uge var det Guccis højhalsede sweater, der røg tilbage på lageret efter anklager om blackface, og nu er det så Katy Perry, som er kommet i søgelyset for et par loafers med et ansigt med store, røde læber.

Skoene er en del af popstjernens skokollektion og findes også i en beige version med samme ansigtselementer. Efter at internettet har gjort opmærksom på blackface-looket, har Perry og folkene omkring hende valgt at gøre som Gucci (og Prada og H&M tidligere): De har sagt undskyld og fjernet skoene fra butikshylderne.

»For at være respektfulde og følsomme er holdet i gang med at kalde skoene tilbage«, siger en kilde tæt på Perry til TMZ.

Katy Perrys tilbagekaldte sko til venstre

Imens har flere kaldt på et boykot af Gucci efter sagen om sweateren. Spike Lee, T.I., Soulja Boy, Jerry Lorenzo og Dapper Dan er blot nogle af de fremtrædende sorte amerikanere, der kræver, at man holder Gucci ansvarlige for deres design.

Spike Lee siger blandt andet, at han ikke vil gå i Gucci eller Prada, før de ansættere sorte designere, mens Soulja Boy eftersigende er i gang med at få fjernet sin Gucci-tatovering fra panden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Designeren Dapper Dan, som rent faktisk samarbejder med Gucci, har taget en mere forsonende tilgang. Mens han mener, at Gucci har lavet en kæmpe fejl, så opfordrer han ikke til boykot med dialog og skal nu mødes med modehusets ceo. Umiddelbart virker dialog mere som vejen frem.

Læs også: Gucci lægger sig fladt ned efter blackface-anklager – stopper salg af sweater

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af