Arkk satser stort i 2019: »Hvis du havde spurgt mig for tre år siden, havde jeg ikke turde drømme om det«

Det danske sneaker-brand har allerede sendt nogle af sine stærkeste modeller på gaden i år, og der er flere på vej. Om lidt lander samarbejdet med Lærke Andersen, der er Arkks første af slagsen. Men egentlig er fokus på at skære ind til benet i år.
Arkk satser stort i 2019: »Hvis du havde spurgt mig for tre år siden, havde jeg ikke turde drømme om det«

Den rivende udvikling, som det danske sneaker-mærke fortsat er i, er tydelig allerede, når man træder i deres kontor i Indre By i København.

Showroomet er alene på størrelse med halvdelen af det gamle kontor, hvor jeg besøgte de to bagmænd Kasper Høj Rasmussen og Thomas Refdahl for blot halvandet år siden.

Nye investorer, mange nyansættelser og det nye kontor er dog blot de bagvedliggende beviser på væksten og satsningen fremadrettet. Showroomet er fyldt med mere håndgribelige eksempler på, hvordan Arkk i år vil forsøge at ramme endnu flere med deres skodesign.

Vi har allerede set Kanetyk W13-modellen, der blev lanceret i samarbejde med Berlin-sneaker-shoppen Overkill. Med knald på farverne, trail-snørebånd og ruskind skabte Arkk en retroflirtende sneaker, som udfordrede det moderne, strømlinede dna, det danske brand ellers er blevet kendt for, siden de første modeller ramte hylderne i slutningen af 2015.

Arkk Kanetyk W13

»Retrobølgen er meget oppe i tiden, og det er selvfølgelig også noget, der inspirerer os, men hvordan kan vi tage det ind i Arkk-universet, så det bliver troværdigt – ikke mindst over for os selv? Det synes jeg, den er et godt eksempel på«, siger den kreative chef Kasper Høj Rasmussen.

»Der er noget futuristisk, der er kombinerede materialer med mesh og ruskind, der er hiking-snørebånd, og så er den lavet på vores Wave13-sål, som er inspireret af Den Blå Planet. Så den er en blanding af mange ting«, fortsætter han og fortæller, at Kanetyk er på vej i flere colorways.

Kasper Høj Rasmussen

Første collab på vej

Noget af det, der kendetegner Arkk, og som Kanetyk stadig holder fast i, er detaljer som hælstropperne, den markante pløs, de skæve snøredetaljer og de grafiske linjer.

Det ser vi også med en anden ny model Axionn med den nye PWR55-sål, der minder om nogle af de løbesko, som Nike har haft stor succes med på det seneste som Zoom Fly-serien.

Arkk Axionn PWR55

Samtidig er Arkk på vej med sit første designsamarbejde, når deres Lærke Andersen-collab bliver sat til salg i slutningen af april. Her rammer blandt andet de vilde sneakers, hvor skaftet slutter i lårhøjde, butikshylderne og skriver et nyt kapitel i Arkk-historien.

»Da vi mødte Lærke, var der en fed kemi. Det er vigtigt at mærke, at de kan lide os og vores produkter«, siger Rasmussen om samarbejdet, der blev præsenteret på catwalken under Lærke Andersens SS19-show i august sidste år.

»Det var første gang, jeg sad på første række til et modeshow. Det er noget af det, man husker, når man tænker tilbage på året. Og det var fedt at høre feedback fra en masse folk, som ikke kendte os i forvejen. Det er sjældent man får den i hverdagen«.

Fra Arkks Lærke Andersen-samarbejde

Hvorfor åbner I op for samarbejder nu?
»Vi har skullet finde os selv, inden vi hoppede ud i alle mulige ting. Der har været mange fristelser – både større ordre fra store forretningskæder og flere samarbejdsmuligheder. Vi har prøvet at have lidt is i maven og finde ud af, hvem vi selv er, og hvad vi vil?«.

Vil være tilgængelig for flere

Men trods flere nye tiltag og en udvidelse af designpaletten, er en del af Arkks mission for 2019 egentlig at skære ind til benet, så deres katalog ikke bliver uoverskueligt stort. Samtidig med at de gerne vil skabe nye modeller, er det vigtigt ikke at tage munden for fuld.

»Måske er det også federe at give mere designopmærksomhed til færre modeller«, som Rasmussen siger.

Hvad er vigtigt, når I lancerer nye modeller i dag?
»At vise at der er flere forbrugere, der kan gå i Arkk. Hvor vi tidligere har været meget fokuserede på ét look, én stil, så kommer vi nu med flere forskellige typer sko. Så Arkk vil være tilgængelig for flere.

Jeg kan gå i min garderobe og altid finde et par Arkk-sko, lige meget om jeg skal til barnedåb, festival eller på arbejde. Det har været lidt tanken med de nye produkter«.

Arkk x Lærke Andersen

Hvilken sneaker-tendens har du selv mest optur over for tiden?
»Der er mange tendenser, jeg har optur over. Den sporty og retro-bølgen, men måske mest af alt den tech-del, som jeg ser derude. Det glæder jeg mig meget til. Vi har også gang i nogle spændende ting i den ende«. siger Rasmussen uden at afsløre mere.

Arkk har også åbnet egne kontorer i Sverige og Tyskland for at fokusere endnu mere på de markeder, og lanceringen af Kanetyk hos Overkill er blot ét eksempel på, at det danske mærke nu også tages seriøst hos nogle af Europas førende sneaker-forhandlere.

»Vi er oppe imod Nike og Adidas. Det er verdens største brands. Selvfølgelig er det en hård kamp. Men vi er kommet i hus med det, vi har drømt om. Hvis du havde spurgt mig for tre år siden, havde jeg ikke turde drømme om det – og jeg plejer at kunne drømme ret meget«, siger Rasmussen.

Læs også:
Ugens bedste sneaker-nyheder – vilde farver, gennemsigtighed og Arkks nye sål

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af