Virgil Abloh og IKEA sætter første del af samarbejdet til salg

Virgil Abloh og IKEA sætter første del af samarbejdet til salg
Virgil Abloh

Det er halvandet år siden, at Virgil Abloh begyndte at tease et kommende IKEA-samarbejde, og nu lander den første del af samarbejdet endelig i butikkerne. Det sker den 5. april klokken 10, hvor et efter sigende strengt begrænset antal af designerens “Keep Off”-tæppe kommer i salg.

Tæppet er som sådan ikke en del af den ‘Markerad’-kollektion, som Abloh og IKEA først lancerer til efteråret. I stedet tilhører tæppet IKEA’s femte Art Event 2019-kollektion, der også indholder tæpper fra de internationale designere og kunstnere Chiaozza, Craig Green, Misaki Kawai, Seulgi Lee, Noah Lyon, Filip Pagowski og Supakitch.

»Mit take på kollektionen er en ironisk distance til de overbeskyttende forældre, der nærmest for enhver pris vil beskytte deres møbler. Det, tror jeg, har påvirket den funktion, som yngre personer tænker, at møbler skal have i dag«, fortæller Virgil Abloh ifølge en pressemeddelelse om sit tæppe.

Tæppet indeholder selvfølgelig de citationstegn, som Abloh efterhånden har taget patent på at bruge i sit design, som vi også har set det hos hans eget mærke, Off-White.

Selvom tæppet kommer til salg i et meget begrænset antal, så skulle det være at finde i alle danske IKEA-varehuse den 5. april, og kun fysisk, ikke i webshoppen. Tæppet kommer til at koste 2.299 kroner.

Læs også: Det danske sneaker-brand Arkk satser stort i 2019: »Hvis du havde spurgt mig for tre år siden, havde jeg ikke turde drømme om det«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af