Halima Aden er den første hijabbærende model i Sports Illustrateds Swimsuit Issue

Halima Aden er den første hijabbærende model i Sports Illustrateds Swimsuit Issue
Halima Aden i Sports Illustrateds Swimsuit Issue (Foto: Yu Tsai)

Man kan altid undre sig over, at det har taget så lang tid. Især set i lyset af modens fokus på diversitet igennem de seneste år, men man kan også – ligesom Halima Aden – blot glæde sig over, at det sker nu. Den somaliskfødte amerikanske model er nemlig som den første hijabbærende model med i det nye, årlige Swimsuit Issue fra Sports Illustrated. Her ses hun både i hijab og en burkini inde i magasinet.

»Du skal ikke ændre dig selv – lav om på spillet! Kvinder, alt er muligt! At være i Sports Illustrated er så meget større end mig. Det sender et budskab til min samfundsgruppe og verden om, at kvinder af alle forskellige baggrunde, udseender og opvækster can stå sammen og blive fejret«, skrev Aden i nat på sin Instagram-profil, da hun delte billeder fra shootet.

Aden, der for alvor brød igennem for to år siden, da hun blandt andet gik show for Kanye Wests Yeezy, blev født i Kenya i Kakuma-flygtningelejren, hvor hun boede indtil hun var syv år gammel og flyttede til USA. Og Sports Illustrated-fotoshootet forgik netop i Kenya på Watamu Beach.

»Jeg tænker hele tiden på mig som seksårig, der – i det her land – var i flygtningelejr. Så at vokse op og leve den amerikanske drøm og så komme tilbage til Kenya for at skyde Sports Illustrated in de smukkeste dele af Kenya… det er ikke en historie, nogen kan finde på«‚ siger Aden til Sports Illustrated. »Det er en drøm, der går i opfyldelse«‚ siger hun også i nedenstående videointerview.

Det er samtidig et politisk statement fra Sports Illustrateds side, da burkinier er forbudte i for eksempel de franske byer Cannes og Nice.

For nylig var Aden også med til at kaste lys på den danske model Amina Adan, da de begge var på forsiden af Vogue Arabia.

Læs også: Dansk hijabklædt model er på forsiden af Vogue – i selskab med stor international model

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af