Min stil: ‘Straight Forward’-aktuelle Marie Boda: »Jeg skal ikke klæde mig på for nogen andres skyld end min egen«

Hendes tilgang til skuespil og personlig stil minder på mange måder om hinanden: Hun gør det for sig selv og er afklaret med, hvad hun vil og kan lide. Men sådan har det ikke altid været: »Da jeg var yngre, havde jeg tøjkriser, fordi jeg følte, jeg skulle være noget«.
Min stil: ‘Straight Forward’-aktuelle Marie Boda: »Jeg skal ikke klæde mig på for nogen andres skyld end min egen«
Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue

Når Marie Boda træder ind på Friheden, virker hun hjemme. Hun hilser på kollegerne, tager en filterkaffe og læner sig tilbage i en af de gule stole udenfor, hvor eftermiddagssolens stråler rammer.

Det er heller ikke tilfældigt, at Marie har bedt os møde hende her på restauranten, hvor hun deltidsjobber ved siden af skuespillerkarrieren. For uden at ty til dumme ordspil på navnet, så har Friheden, hvor Marie har serveret i godt fire måneder, givet hende karrieremæssige muligheder, der synes definerende for hende som person.

Hun er meget eftertænksom med, hvad hun takker ja til, og bi-jobbet giver hende et økonomisk råderum til at vælge og vrage i tilbuddene som fremadstormende skuespiller.

»Den seneste uge har jeg sagt nej til tre roller«, som hun hurtigt slår fast.

»Jeg har i lang tid levet af skuespil, men det er fantastisk at arbejde her, fordi jeg ikke længere er økonomisk afhængig af skuespillet. På et tidspunkt syntes jeg, at det hele skulle gå stærkt, og jeg skulle sige ja til en masse for at blive en succesfuld skuespiller. Det føler jeg ikke længere. Hvis projektet ikke giver mig noget som skuespiller eller person, har jeg ikke længere samme behov for at være en del af det«.

»Jeg elskede ‘Mulan’, da jeg var lille – og stadig. Kjolen er fra Cong Cong. Jeg ville gerne købe mere bæredygtigt, end jeg gør, og jeg har kæmpe respekt for folk, der handler bæredygtigt, men jeg er ikke altid lige god til at efterleve det«, siger Marie Boda om sit outfit. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Lige nu er hun aktuel i den dansk-newzealandske tv-serie ‘Straight Forward’, der havde premiere på Viaplay i denne uge. Hun spiller hovedrollen Cecilie Stenspils teenagedatter i det internationale svindeldrama.

Vil ikke forveksles med en model

Uanset om det handler om hendes påklædning, skuespillerkarriere eller modeltilbud, virker Marie meget afklaret med, hvad hun vil – og i måske højere grad hvad hun ikke vil. Hun kan lide Adidas og Rodebjerg, fortæller hun, når jeg spørger ind til hendes yndlingsmærker, og det er også de eneste brands, der har fået lov at bruge hende som model.

»Grunden til, at jeg sagde ja til Adidas, var, at det var et virkelig æstetisk og stilistisk univers. Det kunne jeg godt stå inde for, men som udgangspunkt vil jeg helst ikke forveksles med en model, så jeg siger nej til det meste.

»Jeg kan godt lide den der basic fornemmelse. At det er onsdag, og jeg bare har det her tøj på. Tanken om, at der er hverdag, og der er weekend, og det er adskilt fra hinanden ¬– det kan jeg godt lide«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Under Copenhagen Fashion Week i august sidste år var hun med til en show-performance for Rodebjerg sammen med blandt andre skuespillerkollegerne Amanda Collin, Natalie Madueño og Marie Bach Hansen.

»Det sagde jeg også ja til, fordi det er et supersejt mærke, men der var jeg heller ikke castet som model. Jeg blev hyret som skuespiller, og det er ret vigtigt for mig at sige, når jeg laver arbejde, der ligger lige på grænsen«.

Klar i spyttet

Hun har let til grin, men bag smilet gemmer der sig en meget bestemt og ganske velovervejet side.

»Jeg gider ikke dukke op til en størrelse 32 og skulle forsvare noget som helst, for det er ikke min branche«.

Det er intet nyt, at Marie har en klar holdning til, hvad hun foretager sig, og hvad der sker omkring hende. Hun har været aktiv i #MeToo-debatten, men spørger man hende, om det har været med til at definere, hvordan hun går klædt på settet, er hun klar i mælet.

»Jeg synes, det er fedt at mikse silke med en mere grov buks. Jeg købte faktisk bukserne i New Zealand under optagelserne til ‘Straight Forward’. Jeg synes bare, det er comfy«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

»Tværtimod. Jeg har da total frihed til at have en gennemsigtig top på eller droppe bh’en. Jeg er blevet klar over, at jeg ikke skal klæde mig på for nogen andres skyld end min egen. Da jeg var yngre, så jeg mig tit i en mands perspektiv. I dag går jeg bare i det, jeg selv kan lide«, siger hun.

»Når jeg spiller en karakter, så vil jeg gerne have en fornemmelse af at være klædt ud som en anden. Jeg er i virkeligheden et ret privat menneske, så det sætter mig lidt fri i mit arbejde, når jeg får lov at være en anden«.

»Jeg tager ikke tøj på for din skyld«

Til sommer skal hun være med i et TV2-projekt, der hedder ‘Forelsk mig’, hvor hun er med til at karakterudvikle sin rolle.

»Vi har det så sjovt med at finde en masse tøj, som jeg aldrig selv ville gå i. Det med at lave en karakter gennem kostumet kan jeg virkelig godt lide«.
Og skabertrangen er heller ikke fjern for Marie, for selvom hun har spillet skuespil, siden hun var otte år gammel, drømte hun som yngre om at blive kunsthistoriker eller arkitekt. Selv har hun et bud på, hvor hendes æstetiske side stammer fra..

»Da jeg var helt lille, fik jeg altid lov til selv at sætte mit tøj sammen. Det var nogle virkelig random sammensætninger af mønstre og farver, og det så helt absurd ud, men jeg kunne godt lide det. Farverne og teksturerne«, fortæller hun.

»Jeg har altid godt kunne lide mode, men jeg har ikke altid haft smag. Det synes jeg, jeg har nu«, forklarer hun, inden hun bryder ud i latter.

»Jeg var for nylig inde og se en forestilling, der hedder ‘Velkommen til Pandora’. Den handler om at gå fra at være kat til at være hund energimæssigt. For mig handlede det om at få lov til at være for meget. Jeg føler, når jeg har den her på, at jeg klæder mig ud og giver mig selv lov til at være for meget«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Marie er ikke flashy med sin stil, og der er sjældent hverken logoer eller anden branding på det, hun går i. Egentlig vil en del af hende bare være almindelig.

»Da jeg var yngre, ville jeg gerne bare gå i de ting, min storesøster gik i. Bare fordi. I dag spørger jeg i højere grad mig selv, hvad jeg synes. Hvis jeg skal pege på en, jeg bliver inspireret af, så synes jeg, at Julie Wester (skuespiller, red.) er sindssyg sej. Hun har bare god stil og er sådan lidt glimmer-agtig. Det kan jeg godt lide«, siger hun.

»Jeg klæder mig virkelig på efter mit humør. Hvis jeg føler mig modig, så afspejler det sig meget i mit tøj. Da jeg var yngre, havde jeg tøjkriser, fordi jeg følte, jeg skulle være noget. I dag mærker jeg bare efter og tager på, hvad jeg føler for. Jeg tager ikke tøj på for din skyld. Jeg gør det kun for mig selv«.

Romantiserer normaliteten

Og selvom hun er med i storslåede og pengetunge produktioner, som ‘Straight Forward’ også er, er det ikke nødvendigvis industriens glamour, der trækker i hende.

Marie Boda i ‘Straight Forward‘

»Jeg bliver så glad, når jeg cykler på Dronning Louises Bro klokken halv ni om morgenen, og der er et væld af mennesker, der også bare skal på arbejde. Som skuespiller har jeg ikke en hverdag, der er i sync med andre mennesker, så jeg har en meget romantisk idé om hverdagens normalitet. Nogen gange fantaserer jeg virkelig om et 8-til-16-job«.

Den tankegang påvirker også hendes stil, og egentlig kan hun godt bare lide, når det er lidt basic. For selv som skuespillerstjerne in spe undlader hun helst at bruge for mange penge på tøj. Hun romantiserer det normale, men hun vil stadig gerne skille sig ud på sin egen facon, og hun shopper gerne mere unikke items, når hun er udenlands.

»Så er der jo ingen andre, der har det – men det behøver ikke være dyrt«.

Alle otte afsnit af ‘Straight Forward’ kan ses på Viaplay.

Læs også: Min stil: Nora Benjnouh – Lærke Andersen-model og sneaker-entusiast

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af