Rød løber: Met Gala blev det overdrevne kostumebal, vi havde håbet på – se aftenens vildeste looks

Det var selvfølgelig ikke kun Lady Gaga, der forstod Met Gala-temaet ‘Camp: Notes on Fashion‘. Vi har samlet de bedste af de andre, der turde gå all-in.
Rød løber: Met Gala blev det overdrevne kostumebal, vi havde håbet på – se aftenens vildeste looks
Kylie og Kendall Jenner (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Cardi B

Hun gav absolut Lady Gaga kamp til stregen i denne vilde Thom Browne-kreation, der var enorm, skulpturel og omfavnede de fjer, som var en af aftenens ofte valgte måder at tage inspiration fra dyreriget. Cardi satte også fokus på kvindekroppen med formerne, vagina- og navle-syninger og så lige to styk rubiner på brystvorter til 250.000 dollars stykket.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Billy Porter

Som med Gaga (og tildels også Cardi B) er det svært at finde et tema, der passer bedre til den altid ekstravagante Billy Porter end camp og dets fokus på kitsch og over-the-top – og ligesom Gaga var et vildt outfit heller ikke nok for ham, entreen var også vigtig, da hun blev båret ind af guldklædte slaver som en anden egypisk sphinx. Og så tog han ellers turen op ad trapperne og vidste sig frem med udbredte vinger og alt.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Janelle Monáe

Vi fortsætter med perlerækken af stjerner, der altid har været kendt for at træde den tynde linje mellem too much og fantastisk, for Monáes skulpturelle og grafiske stringens har ofte ført nogle flotte outfits med sig, og i nat var ingen undtagelse, da hun omfavnede surrealismen i samarbejde med designeren Christian Siriano. Sjovt og fjollet uden at miste blikket for æstetikken – og perfekt i rækken af stærke Monáe-looks.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Cara Delevingne

Et af de bedste looks hele aftenen. Alt for meget, men dragende og flot alligevel. Samtidig må regnbuefarverne ses som en hilsen til det LGBTQ+-miljø, som ofte har båret camp-æstetikken frem, og som Delevingne selv er en del af.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Laverne Cox

I en anden boldgade end Delevingne fandt man Laverne Cox, der skruede divabarometeret op på max og satte farve på det ellers dystre look med vild makeup og farvet hår.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Jared Leto

Jeg er sjældent fan af Letos Gucci-parløb, men her om det til sin ret. Og med designeren Alessandro Michele som co-host på årets Met Gala, så var det forventet, at hans looks ville sætte sit præg på den (lyse)røde løber. Det var måske lidt let at tage gimmicken med at bære sit eget hoved direkte fra Guccis catwalk, men det fungerede. Samtidig bar Leto kjolen med største selvfølgelighed, så det blev flot og ikke fjollet.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Celine Dion

Vi var mere i det fjollede med Dion med hendes vilde hovedkreation, men det samlede look var elegant, og derfor lykkedes hun også med det balancegang, som aftenens tema præsenterede.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Dua Lipa

Popstjernen gik all-in på print, men det var især det høje overdådige hår med matchende smykker, der sikrede, at hun holdt sig i camp-lejren

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Kylie og Kendall Jenner

Søstrene Jenner tog fjervejen og ramte plet. Faktisk var det især Kylies dedikation med det matchende hår og toppen med de bølgende kanter, der imponerede.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Katy Perry

Okay, aftenens udfordring var at få det kitschede til at undgå de værste fastelavnskonnotationer, og der tråde Perry måske liiiidt ved siden af. Men props for at kaste sig ud i noget ekstra – ja, noget alt for meget. Hvis det skulle prøves, så var det altså ved dette års Met Gala.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Gigi Hadid

Som sine Jenner-veninder havde Hadid vist fundet inspiration i fugleriget, og hendes vilde, matchende bodysuit og frakke var fedt og næsten selvudslettende, i det modelstjernen næsten gik i ét med looket.

(Foto: Andrew Toth/Getty Images)

Tracee Ellis Ross

Der var overraskende få gimmicks a la Ross’ billedramme, og måske var det heldigt for hende. Nu stod hun i hvert fald alene med noget, der fungerede og tog det lidt ironiske blik aftenens selvoptagethed. Og klogt at holde kjolen bag helt enkel.

(Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Michael Urie

Det var et af aftenens mere gimmicky looks, men sjovt og særdeles gennemført. Især detaljen med at have fuldskæg på kjolesiden af ansigtet og makeup og håndtaske på jakkesætssiden understregede outfittets udfordring af kønsstereotyper.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Jemima Kirke og Lena Dunham

Selvfølgelig passede temaet til de to ‘Girls’-veninder, der lidt overraskende var nogle af de få, der havde sjove statements på deres tøj. Tilsat latexhandsker – og hætte på Kirke – så spillede de rollerne godt.

(Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Ezra Miller

Nålestribet jakkesætskjole tilsat korset og surrealstisk makeup. Den fik med andre ord ikke for lidt, da den amerikanske skuespiller tog turen op ad trapperne. Man får næsten hovedpine bare at set på hans ansigt, men det var et både stærkt, flot og tankevækkende outfit.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)
(Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Hailee Steinfeld

Det var måske lidt oplagt, at kjolen fra Viktor & Rolfs seneste haute couture-show ville ende på den røde løber til årets Met Gala, men hey, det passede jo perfekt, og med Steinfelds kamera-prop og stort hår med sløjfe i, så var looket komplet.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Donatella Versace

Endnu et af de (trods alt få) looks med tekst. Versace brugte – i mit hoved – ordet ironisk, eller i hvert fald til at stille spørgsmålstegn ved, hvad skønhed er i lyset af hendes overbroderede bodysuit.

Læs også: Lady Gaga ankom først til Met Gala og satte barren højt – lavede regulær striptease op ad trapperne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af