Grimes er den ideelle frontfigur for Adidas og Stella McCartneys mest bæredygtige designsamarbejde til dato

Grimes er den ideelle frontfigur for Adidas og Stella McCartneys mest bæredygtige designsamarbejde til dato
Grimes i Adidas x Stella McCartney AW19-kampagnen (Foto: Adidas)

Stella McCartney og Adidas har netop løftet sløret for kampagnen til deres fælles AW19-kollektion. Og som det også var tilfældet, da Stella McCartney lancerede sin parfume POP tilbage i 2016, har hun valgt Grimes som kampagnens frontfigur for at kanalisere kollektionens fokus på bæredygtighed.

»Grimes er den perfekte personifikation af kerneværdierne i Adidas by Stella McCartney. Hun er passioneret, når det kommer til at beskytte planeten, og en sand pioner«, fortæller McCartney i en pressemeddelelse.

Og valget af Grimes som frontfigur for kampagnen er på mange måder ideelt med hendes fokus på miljøet in mente. I foråret annoncerede Grimes eksempelvis et kommende konceptalbum om netop klimaforandringer, hvor hun vil gøre snakken om klimaforandringer sjove, som hun selv skrev det på Instagram.

Grimes i Adidas x Stella McCartney AW19-kampagnen (Foto: Adidas)

Selv har Stella McCartney længe været en fremtrædende aktør i forhold til at skubbe moden i en mere bæredygtig retning – både med sit eget brand og med Adidas-samarbejdet. Og med den nye AW19-kollektion bygger hun videre på Adidas’ arbejde med innovative materialer og teknikker med blandt andre Parley og Econyl.

»Kollektionen er et stærkt mix af teknologi, sportsperformance og mode. Mange af kollektionens styles i genanvendt polyester, nylon og strik er lavet med næsten ingen spild – og vi løfter det tal hver sæson«, fortæller McCartney til Vogue, der også skriver, at kollektionen er den mest bæredygtige, som den britiske designer hidtil har skabt sammen med sportsgiganten.

Grimes i Adidas x Stella McCartney AW19-kampagnen (Foto: Adidas)

»Vores fokus med kollektionen er at inkorporere materialer, der hjælper os med at komme et skridt nærmere vores mål om at skabe bæredygtigt sportstøj«, uddyber hun, men hun forklarer samtidig, at der stadig er lang vej. »Vi tager endnu ikke skridt, vi kravler. At skalere disse teknologier op til masseproduktion er svært«.

Grimes i Adidas x Stella McCartney AW19-kampagnen (Foto: Adidas)

Kollektionen byder på flere stærke jakker, der tapper ind i modens hang til tekniske overdele. Samarbejdet inkluderer også tights i camoprint og sneakers som eksempelvis et par guldfarvede Ultra Boost og Alphaedge 4D.

Første drop fra Stella McCartney og Adidas’ AW19-kollektion er netop blevet sat til salg HER.

Udover den nye kampagne kunne Stella McCartney sent i går afsløre, at hun med sit eget mærke har indgået et samarbejde med modekonglomeratet LVMH, der også har modehuse som Louis Vuitton, Dior og Fenty i stald. Det sker efter hun købte sig ud af Kering-koncernen sidste år.

Det nye samarbejde med LVMH skyldes især McCartneys massive fokus på bæredygtighed. Hos LVMH vil hun samtidig komme til at fungere som rådgiver indenfor netop bæredygtighed.

Læs også: Copenhagen Fashion Summit giver håb for moden, men hvad med miljøet?

Foto: Adidas
Foto: Adidas
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af