Grimes annoncerer konceptalbum om klimaforandringer – det lyder både syret og meget relevant

Grimes annoncerer konceptalbum om klimaforandringer – det lyder både syret og meget relevant
Grimes. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Grimes teasede for snart et år siden en foreløbig trackliste til et nyt album på Instagram, og nu har hun endelig lavet en officiel udmelding om sit næste album, der kommer til at hedde ’Miss_Anthropocene’.

Det bliver første lange udgivelse fra Grimes siden det roste ’Art Angels’ fra 2015. Annonceringen kommer igen på Instagram, hvor hun i lange vendinger udlægger albummets koncept.

»Det er et konceptalbum om den personificerede gudinde for klimaforandringer: En psykedelisk, rumdvælende dæmon/skønhedsdronning, som nyder verdens undergang«m skriver hun. Og det lyder jo på samme tid syret, ambitiøst og meget relevant.

Grimes begrunder temaet således: »Klimaforandringer er noget, jeg kun bliver konfronteret med på en trist/skyldig måde… Når man læser nyheder, og hvad ved jeg… Så mit mål er at gøre klimaforandringer sjove (…) Måske er det lettere at kigge på, hvis det er en karakter og ikke bare abstrakt dommedag«.

Det er ikke til at sige, hvor meget tracklisten har ændret sig fra sidste års teaser, for hun har ikke afsløret den endelige liste endnu, ligesom vi heller ikke har en udgivelsesdato. Hun skriver dog, at sidste års AI-inspirerede single ’We Appreciate Power’ bliver første nummer, og så afslører hun, at hun måske udgiver »en ep eller nogle få synthbaserede singler« før det nye album.

Læs også: De 23 mest ventede udenlandske album i 2019

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

New Album: Grimes – Miss_Anthrop0cene 1.  mis·an·thrope noun:  a person who dislikes humankind and avoids human society. 2.  Anthropocene:  The Anthropocene is a proposed epoch dating from the commencement of significant human impact on the Earth’s Geology and ecosystems including, but not limited to, anthropogenic climate change. ———————————— Just fount out my first interview in a few years is coming out tomorrow. I thought the writer was quite smart so hopefully it’s accurate haha. But just in case (cuz I’ve had some p fucked press drama this year) I’m announcing album here first: ———————————-??It’s called Miss_Anthropocene. It’s a concept album about the anthropomorphic Goddess of climate Change: A psychedelic, space-dwelling demon/ beauty-Queen who relishes the end of the world. She’s composed of Ivory and Oil (I’ve done some illustrations of her if you scroll down my instagram). ———————————-??‍♀️ I love Godly personifications of abstract/ horrific concepts (For example, Mars as the Roman God of War) — so I wanted to update the list to include our modern issues. ———————————-?? Each song will be a different embodiment of human extinction as depicted through a Pop star Demonology. The first song ‘we appreciate power’, introduced the pro-AI-propaganda girl group who embody our potential enslavement/destruction at the hands of Artificial General intelligence. ———————————-?? It’s possible I will drop an EP or a few more singles of synth-based stuff b4 the album because its mostly ethereal nu metal (ish), and I know a lot of ppl miss the synths and whatnot. ———————————- ??Climate change is something I’m only ever confronted with in a sad/ guilty way…. Reading news and what not… so my goal is to make climate change fun (lol..??)…. uhhh… (I mean, everybody loves a good villain… re: the joker, Queen Beryl).. so maybe it’ll be a bit easier to look at if it can exist as a character and not just abstract doom. ———————————-☢️☣️ More musique soon! <3

Et opslag delt af Grimezsz (@grimes) den

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af