De 23 mest ventede udenlandske album i 2019

2019 kunne godt gå hen og blive et ret vanvittigt musikår med store udgivelser fra en lang række sværvægtere. Vi har samlet fakta, rygter, formodninger og en mindre portion ønsketænkning til en alfabetisk liste over årets mest imødesete udenlandske album.
De 23 mest ventede udenlandske album i 2019
The Weeknd. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ariana Grande ‘Thank U, Next’

Ariana Grande havde et noget omtumlet 2018 – foruden udgivelsen af det stærke album ‘Sweetener’ har hendes år blandt andet været præget af bruddet med Mac Miller, Mac Millers død og en forlovelse såvel som et brud med ‘SNL’-stjernen Pete Davidson. Alligevel er hun allerede gået i gang med at udgive ny musik igen, og vi har fået de flotte singler ‘Thank U, Next’ og ‘Imagine’. Et album med samme titel som førstnævnte skulle være undervejs.

2. Carly Rae Jepsens fjerde album

Glem alt om ‘Call Me Maybe’ – hvis det skulle være gået din næse forbi, beviste Carly Rae Jepsen med albummet ‘Emotion’ i 2015, at hendes talent er langt større end det ene megahit antyder. Den fremragende popsangskrivning har efterhånden givet albummet kultstatus, og med førstesinglen ‘Party For One’ lægger hun endelig op til en efterfølger.

3. Chance the Rappers kommende projekter

Kanye West annoncerede i september, at han ville producere det næste Chance the Rapper-album, som ville få titlen ‘Good Ass Job’. Med Kanye er det jo altid lidt flyvsk, men vi har i hvert fald fået en del singler fra Chance de seneste mange måneder, så det virker ret sikkert, at der er et nyt album på vej – om det er med Kanye eller ej. Chance har desuden sagt, at han arbejder på et album med Childish Gambino. Dertil kom han også til at sige, at vi ville få et nyt album den forgange juli, og selv om den udtalelse mildest talt var en kende forhastet, lod det til at der var tale om et helt tredje album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Charli XCX’ fjerde album

Charli XCX har lovet på Twitter, at hun udgiver et nyt album i 2019, hvis Troye Sivan-duetten ‘1999’ havner i top-10 på den britiske singlehitliste. Et utal af julesange har desværre skubbet den nostalgiske popsang helt ud af hitlisten, hvor den peakede på en 13.-plads. Men de seneste måneder har ikke just været fattige på stærke sange fra den futuristiske popkunstner, så mon ikke, der er et album på vej alligevel? Et nytårsforsæt har i hvert fald sat skub i processen.

5. Childish Gambinos sidste album

Som om ‘This Is America’ ikke var årsag til nok hype, har Donald Glover meddelt, at det kommende Childish Gambino-album vil være det sidste nogensinde! Hvordan det førnævnte samarbejde med Chance the Rapper passer ind i puslespillet vides ikke. Det vides heller ikke, om det vil være i den storladne ‘This Is America’-stil, eller om det vil læne sig mere op af den afslappede sommerstemning på ‘Summertime Magic’ og ‘Feels Like Summer’.

6. FKA Twigs’ andet album

Vi har ikke hørt nyt fra den ambitiøse r’n’b-ekvilibrist FKA Twigs siden singlen ‘Good To Love’ fra 2016, og vi skal helt tilbage til 2014 for at finde et album. På livefronten har den også stået stille siden 2015, men hun er blevet booket til et par europæiske festivaler den kommende sommer, så måske er det snart tid til ny musik. Om ikke andet vil et dansk festivalbesøg være værdsat.

7. Frank Oceans tredje album

Frank Ocean har ikke været usynlig i 2018, men han har været diskret. Vi har fået et cover af ‘Moon River’, gæsteoptrædener hos ASAP Rocky og Travis Scott og en genudgivelse af videoalbummet ‘Endless’. Men ikke rigtig noget, der tyder på et nyt album – eller hvad? Den kære r’n’b-crooner er trods alt så hemmelighedsfuld, at stilhed nok er det bedste tegn på, at han har gang i et eller andet. Og et Instagram-billede som det her skaber jo lidt forventninger.

8. Grimes’ to kommende album

Grimes sagde i 2018, at hun arbejdede på to kommende album. Hvis de minder om hendes seneste track, ‘We Appreciate Power’, bliver det til et ganske markant stilskift. På denne fantastiske single mødes industriel metal og skarp, dansevenlig popmusik på smuk, samfundskritisk og A.I.-inspireret vis. Hendes gæsteoptræden på det seneste Poppy-album peger i hvert fald også i denne retning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. James Blakes fjerde album

Hvis vi fraregner features, har vi fået to nye James Blake-sange i 2018, der begge fortsatte meget naturligt, hvor det futuristiske omend jordnære drama fra ‘The Colour in Anything’ slap. Dertil har han annonceret en USA-turné i starten af det nye år, og så peger alle rygter og et mystisk website på, at albummet ‘Assume Form’ lander meget snart.

10. Kanye West ‘Yandhi’ og ‘Watch the Throne 2’

Han er musikindustriens største klaphat, og dertil er han muligvis dens mest uforudsigelige skikkelse. Så da han i år annoncerede, at der var fortsættelser på vej til både ‘Yeezus’ og ‘Watch the Throne’, tog fans det med et gran salt, også selv om førstnævnte havde en fastlagt udgivelsesdato – en dato, der dog er blevet rykket to gange siden da. Vi har dog reel evidens for, at der er blevet indspillet noget. Skæbnen for ‘Watch the Throne 2’ ser mere uvis ud. Men Jay-Z og Kanye lader i det mindste ikke til at have den helt store beef længere, så det virker i det mindste realistisk (sådan da), at der kommer endnu et fællesalbum fra de to.

11. Lana Del Rey ‘Norman Fucking Rockwell’

Lana Del Rey annoncerede i september albummet med den besynderlige titel ‘Norman Fucking Rockwell’ med den ti minutter lange ‘Venice Bitch’. Det var en af årets bedste sange, og den tyder på, at Lana er på vej med et album, der vil mere og andet end hendes hidtidige udfoldelser i alternativ pop.

12. Lil Uzi Vert ‘Eternal Atake’

Uzi har teaset om et album ved navn ‘Eternal Atake’ siden juli. Rapperen antydede i november, at albummet var lige på trapperne, men ingen sange er officielt udmeldt til at skulle være med. Mange fans forventer dog, at den populære single ‘New Patek’ vil figurere på tracklisten, og hvis resten af albummet følger dens kvalitetsniveau, kan vi vel have at gøre med Uzis stærkeste udgivelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Maggie Rogers ‘Heard It in a Past Life’

I Maggie Rogers’ popunivers møder rootsy ærlighed, catchy melodier, countryklingende vokal og velsmurt moderne produktion hinanden i skøn forening. Hendes første kommercielle ep fra 2017 var virkelig god, og indtil videre har singlerne fra hendes major label-debut lovet mere af samme skuffe. Albummet udkommer den 18. januar.

14. Nilüfer Yanyas debutalbum

Det unge britiske rockhåb Nilüfer Yanya har med sin karakteristiske, næsten jodlende vokal, markeret sig som en kunstner, der er værd at holde øje med gennem en række velskrevne singler og ep’er. Forhåbentlig bliver 2019 året, hvor vi får et helt album fra hende.

15. Rihannas kommende album

Hun havde antydet det længe, men i december fik vi endelig bekræftet, at vi får et nyt Rihanna-album i løbet af 2019. Barbados-sangeren arbejder eftersigende både på et typisk popalbum i bedste Rihanna-stil og et rendyrket dancehall-album. Det vides dog ikke, hvilket vi får i 2019 – eller om vi måske får begge.

16. Schoolboy Q’s udskudte album

Da vennen Mac Miller gik bort tidligere i år, udskød Schoolboy sit album på ubestemt tid – men han lovede, at albummet ville udkomme. Det handlede blot om at finde det rette tidspunkt. Vi håber, han finder det tidspunkt i løbet af 2019, for oven på det fremragende 2016-album ‘Blank Face’ hungrer vi efter mere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

17. Sigrid ‘Sucker Punch’

Det er snart to år siden, Sigrid singledebuterede med ‘Don’t Kill My Vibe’, og hype-toget har ikke stået stille siden da. Den 1. marts udgiver hun endelig sit debutalbum ‘Sucker Punch’, der med garanti vil være fyldt med fængende hooks og krystalklare elektroniske beats.

18. Solanges fjerde album

Med det skelsættende 2016-album ‘A Seat at the Table’ trådte Solange Knowles godt og grundigt ud af søsteren Beyoncés skygge og blev til en stor stjerne i egen ret. I et interwiew med The New York Times afslørede den Heartland-aktuelle r’n’b-sanger, at efterfølgeren var lige om hjørnet – et album, der angiveligt vil have markante elementer af både hiphop og jazz.

19. Tame Impalas fjerde album

Efter det fænomenale 2015-album ‘Currents’ fokuserede Tame Impala hovedsageligt på at turnere, og visse medlemmer udgav noget solomateriale ved siden af, uden at der kom noget i Tame Impalas navn. De australske syrerockeres frontfigur og idémand Kevin Parker forsikrer dog, at han arbejder på nyt, og efter eget udsagn bliver han skuffet, hvis han ikke formår at have et album klar denne kommende sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

20. The Raconteurs’ tredje album

Det er over ti år siden, Jack White-projektet The Raconteurs senest udgav et album. Det ændrer sig i 2019, hvor Jack White lover, at vi får et nyt album fra gruppen. I 2018 fik vi en forsmag i form af to spritnye bonusnumre til jubilæumsudgaven af deres 2008-album ‘Consolers of the Lonely’. Hvis de er indikative for gruppens stil i 2019, er det i hvert fald som skræddersyet for dem, der mente, at White blev en tand for gakket på det seneste soloalbum ‘Boarding House Reach’.

21. The Weeknd ‘Chapter 6’

The Weeknd vendte tilbage til det lumre mørke-r’n’b, der oprindeligt gjorde ham berømt, da han i 2018 udgav minialbummet ‘My Dear Melancholy,’. Han har dog allerede en efterfølger på vej, der flot følger hans tradition med at bruge ordet ‘Chapter’ som arbejdstitel. ‘Chapter 6’ skulle ifølge crooneren selv udkomme »snart«. Det sagde han i november, så vi skal næppe vente længe.

22. Vampire Weekends fjerde album

Der har været op- og nedture for Vampire Weeknd siden 2013-albummet ‘Modern Vampires of the City’, og mange frygtede, at den alternative popgruppe ville gå i opløsning. De har dog ladet sig nøje med at sige farvel til den dygtige guitarist og altmuligmand Rostam Batmanglij, der er gået solo. I august sagde forsanger Ezra Koenig, at deres kommende album var i gang med mastering-processen – så mon ikke vi får det rigtig snart, til trods for at ingen officiel dato eller titel er udmeldt?

23. Kendrick Lamars femte album

‘To Pimp a Butterfly’ og ‘Damn’ udkom henholdsvis i foråret 2015 og 2017, og hvis Kendrick fortsætter med dén frekvens, så ser marts/april 2019 jo ikke så dumt ud. Dette lækkede tweet fra slutningen af 2018 pustede for alvor til ilden. Hvad mon Kenny hiver op ad hatten næste gang?

Læs også: 26 danske album, vi glæder os helt vildt til i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af