26 danske album, vi glæder os helt vildt til i 2019

Rygter, fakta, forhåbninger og lidt drømmeri. Vi ser frem mod 2019’s danske musikudgivelser med en alfabetisk liste og krydser fingre for 12 måneder med masser af fantastisk musik.
26 danske album, vi glæder os helt vildt til i 2019
Gents. (Foto: Dennis Morton)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Anyas debutalbum

Siden Anya i 2015 udgav sin officielle debutsingle, har hendes musik stilfuldt udviklet sig fra smooth r’n’b til rendyrket pop – en udvikling, der blot har gjort musikken endnu mere fængslende, charmerende og ambitiøs. Hun har talentet og formatet til at være en af landets helt store popstjerner; øjensynligt er et debutalbum det eneste, der mangler.

2. Barselonas debutalbum

Barselonas afslappede synthpop oser af sommerstemning med sin varme og kække dansksprogede lyrik. Til foråret tager de på en lille danmarksturné, og i den forbindelse har de afsløret, at de arbejder på ny musik. Vi har allerede fået nogle smagsprøver i form af singlerne ‘Uberørt’, ‘Fra Wien til Rom’ og senest ‘Har været på vingerne’, der alle har vist en modningsproces og nye retninger. Hvis de kan holde niveauet fra de to hidtige ep’er ‘Drengepop’ og ‘Sommerkys’, er der god grund til at glæde sig, uanset om det skulle være et debutalbum eller en tredje ep.

3. Bettes debut-ep

Bettes fløjlsbløde stemme tager fat om det danske sprog med et greb, der får det til at lyde som om, det var skabt til at synge toplækker r’n’b-musik. Hun har længe arbejdet tæt sammen med rapper Emil Kruse, og ligesom Kruse mestrer hun nærvær og skarpe hooks. Indtil videre har hun kun udgivet en række singler, men vi venter med spænding en ep.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Coco O.’s solodebut

Vi skal helt tilbage til 2013 for at finde det seneste album, hvor vi kunne nyde Coco O.’s stemme i fuld længde – ‘Avalanche’ af Quadron. Nu er Coco dog klar som solokunstner, og hun har allerede udgivet et par sprøde r’n’b-tracks og sarte guitarballader. Hendes eget repertoire er blevet stort nok til, at hun har lovet, at hun udelukkende vil spille ny musik på Journey.soul til februar, så formentlig er en solodebut lige om hjørnet.

5. Communions’ andet album

På debutalbummet ‘Blue’ trådte den københavnske rockkvartet Communions i en markant mere poppet retning end på deres indledende ep’er. Det tyder dog på, at de med deres næste udgivelse bliver mere dunkle, skramlede og næsten grungede, hvis man skal dømme efter de fremragende singler, de udgav i løbet af 2018.

6. Elias Boussninas debut-ep

Tidligere gjorde Elias Boussnina sig som Soundcloud-rapper under alter egoet Yung Coke, men nu er han begyndt at udgive ambitiøs r’n’b i eget navn. Hvor Yung Coke-projektet langt hen ad vejen var ment som en joke, er hans nye r’n’b-univers både skrøbeligt, ærligt og personligt – og klart af format til en solid ep.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Ellis Mays debutalbum/-ep

Ellis May har officielt kun udgivet fire sange i løbet af de seneste to år. Men de har så også alle været af umanerligt højt niveau. Drama og mørke formuleres via atmosfæriske klangflader og pulserende trommemaskiner. Det kommer tydeligt til udtryk i hendes musik, at hun har en baggrund i lyddesign til film – og et album eller en ep vil muligvis give hendes sange et format, hvor musikken for alvor kan få en filmisk skala.

8. Fraads’ debutalbum

Med to fremragende ep’er har denne Fremtidsprisen-vindende hiphopduo udfordret normerne for dansk rap. Der er maniske vokalleveringer, krystalklare produktioner og et emotionelt univers uden nogen hæmninger. På deres seneste ep, ‘Fryys’. viste de, at de på alle måder har både kompetence og ambitioner til at kunne skabe et storartet album. Der er endnu ingen forlydener om noget, men vi håber inderligt, det sker i løbet af 2019.

9. Gents’ andet album

Synthpopduoen Gents var i storform på de fire skarpe singler, de gav os i løbet af 2018. Her forenedes 80’er-nostalgi med inderlighed, seksualitet og ungdom så fornemt, at en efterfølger til 2017-albummet ‘About Time’ naturligvis ventes med glæde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Gløds debut-ep

Gløds musik er svær at genrestemple. Der er lidt pop, lidt rock, lidt jazz og lidt elektronisk, men det er ikke fordi de lyder som en udefinerbar grød – deres musik er faktisk noget af et unikum. Med sange som ‘Careless’ og ‘You Can’t Get Me’ har de skabt et univers, der ikke minder om særlig meget andet hverken i ind- eller udland.

11. Hans Philips solodebut

Da Ukendt Kunstner gik i opløsning i 2017, skete det med løftet om, at Hans Philip ville fortsætte som solokunstner. Indtil videre har vi ikke kunnet smage frugten af dette, men han har sørget for fortsat at underrette om, når han har været i studiet. Vi krydser fingre for, at 2019 bliver året, hvor Philip endelig står på egne ben musikalsk – hvis ikke med et album, så et par singler til at dulme længslen.

12. Jadas debut-ep

Med singlerne ‘Sure’ og ‘Keep Cool’ samt en række stærke koncerter viste Jada i 2018, at hun er en af landets mest lovende popkometer. Hun måtte desværre sygemelde sig med stress i oktober, hvilket medførte at en række koncerter blev udskudt, men nu er hun netop vendt tilbage med singlen ‘Lonely’ og et fornyet, sundt mindset – forhåbentligt følger ep’en snarligt efter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. K-phax’ debut-ep

I 2017 tog K-phax mumblerappen til Danmark med den melodiske banger ‘Oh My God’. I starten blev han stemplet som en Lil Yachty-efterligning, men i løbet af 2018 viste han, at hans palette var bredere end som så, blandt andet med den poppunkede ‘Rebellions’ og det kække Kops-samarbejde ‘Matrix’. Det bliver spændende at finde ud af, hvilke retninger, han vil fokusere på på sin første sammenhængende udgivelse.

14. Kenton Slash Demon ‘Oil’

Vi har ikke fået ny musik fra Jonas Kenton og Silas Moldenhawers fælles klubprojekt Kenton Slash Demon siden 2016-singlen ‘Peace’. De to garvede musikere plejer at være garant for noget af den mest futuristiske, stemningsfulde og samtidig dybt dansevenlige elektroniske musik i landet, og det er formentlig fortsat det, de leverer på den kommende ep ‘Oil’. Udgivelsen bliver markeret med en ambitiøs koncert i DR Koncerthuset den 4. maj.

15. Kill J ‘Superposition’

Julie Aagaard har udgivet stærk electropop under navnet Kill J siden 2013, men i 2019 kaster hun sig for første gang over albumformatet med ‘Superpostion’. Indtil videre har hun ledt op til dette med nogle af de mest aparte og dekonstruerede sange, hun nogensinde har udgivet, i form af ‘Dead Weight Soldier’ og ‘Strange Fruits of the Sea’. Hvis de er nogen indikator, kan vi meget vel have et ret så særpræget album i vente

16. L.O.C. ‘Det danske mareridt – drømmen den er vores’

Rapveteranen Liam O’Connor er efterhånden blevet en kulturel institution inden for dansk hiphop. Dette forår får vi L.O.C.’s første album i fem år, og det fører ham også forbi landets største byer i foråret. Kan mastodonten mon ramme niveauet fra 00’ernes storhedstid?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

17. Lillebittebocks debut-ep

Mens vi i udlandet har set emotionelle rappere som Yung Lean, Lil Peep og Juice WRLD tage verden med storm, har emorap længe været foruden den store medvind i Danmark. Et af de få navne, der tackler stilarten herhjemme, er Lillebittebock, der har imponeret os gevaldigt med en pæn stribe singler i løbet af 2018. I 2019 giver han os forhåbentlig mulighed for at finde ud af, hvordan han fungerer i et lidt længere format.

18. Liss’ debutalbum

I maj 2017 aflyste Liss deres NorthSide-optræden i 11. time, da de ville fokusere på at lave ny musik – vi venter fortsat spændt på at høre, hvor deres funky r’n’b-lyd vil bevæge sig hen fra den fremragende debut-ep, de udgav tilbage i 2016. Bandet har i hvert fald ikke holdt igen med koncerter på det seneste (inklusiv nyt materiale), så sandsynligvis er udgivelsen på trapperne.

19. Lord Sivas næste projekt

Lord Siva udmeldte i marts, at hans næste album »lægger op til, at folk skal ruskes rundt til koncerter og hoppe fuldstændig vildt«. Dette understregede han flot med singlen ‘Elegant’ feat. Unge Ferrari, der markerede et lige så radikalt stilskift, som rapperens egne udtalelser antydede. Planen var oprindeligt, at albummet skulle udkomme i 2018, men trods forsinkelsen glæder vi os stadig.

20. Lowlys andet album

Denne danske dreampop-gruppe skrev i august på Facebook, at deres næste album var færdigt. Hvis de kan holde niveauet fra det fænomenale debutalbum ‘Heba’, er der god grund til at glæde sig – og den seneste single ‘Wood’ tyder heldigvis på, at det er tilfældet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

21. ML Buchs debutalbum

I 2017 gav ML Buch os en fremragende skramlet debut-ep i form af ‘Fleshy’, hvor distortionguitar og inderlig vokal stod flot over for hinanden. I marts gav hun os en dejligt særpræget, mere abstrakt, mere harmonisk og mere jazzet single ved navn ‘Can You Hear My Heart Leave’, og hvis den er toneangivende for et kommende debutalbum, har vi nok noget ganske unikt at se frem til.

22. Modest ‘For the Better’

Efter de to korte ‘Pretty Sure It’s Honest’-ep’er fra 2017 har den aarhusianske rockkvartet leveret en festlig, lidt punket basker i form af ‘Please Keep An Eye On Me’, førstesinglen fra gruppens kommende ep, ‘For the Better’. Ep’en har endnu ikke nogen udgivelsesdato, men gruppen holder koncerter i København og Aarhus i starten af marts, så mon ikke det er nær det tidspunkt?

23. Selma Judiths debutalbum

Selma Judiths debutsingle ‘Kind of Lonely’ er noget af det mest jordnære, sanselige r’n’b, vi har hørt her til lands. Dette niveau holdt hun på efterfølgeren ‘I’m a Mess’. Den kreative multikunstner er også filminstruktør og harpenist, og hun formår om nogen at formidle følelser gennem kunst. Derfor glæder vi os gevaldigt til at se, hvad Selma Judith har at byde på i 2019.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

24. The Entrepreneurs ‘Noise & Romance’

I 2016 imponerede garagerocktrioen The Entrepreneurs med den slagkraftige debut-ep ‘Tony Rominger’, hvor især den frembrusende vokalist Mathias Berthelsen gjorde sig bemærket. I 2018 udgav de en række singler, der på hver sin måde tog markante chancer og gjorde gruppens lyd endnu mere støjende og mindre konventionel. Gruppens debutalbum udkommer 1. februar og kommer formentligt til at være et must-listen for alle fans af dissonerende garagestøj.

25. When Saints Go Machines fjerde album

Den 2. februar vil When Saints Go Machine spille masser af spritny musik i fællesskab med Sjællands Symfoniorkester under koncertnavnet ’60 minutes of When Saints Go Machine #2′. Sidste år tog de chancer på ep’en ‘It’s a Mad Love’, og kun tiden vil vise, hvordan bandet lyder i 2019.

26. MellemFingaMuzik ‘Militant Mentalitet II’

Flere af landets største rappere har mere eller mindre droppet albumformatet for at udgive singler i en lidt strøm – en særdeles succesfuld strategi. Efter alt at dømme får vi dog i løbet af året efterfølgeren til MellemFingaMuziks klassiker ‘Militant Mentalitet’ fra 2015 – albummet er i hvert fald blevet teaset på de sociale medier.

Læs også: 10 unge rappere, du skal holde skarpt øje med i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af