Soundvenue uddeler Fremtidsprisen 2018 til Fraads

Soundvenue uddeler Fremtidsprisen 2018 til Fraads

Hele mandag var Fraads på besøg i Soundvenues popup-rum INPUT på Vesterbro, hvor de sammen med Anya havde til opgave at lave en helt ny sang på bare én dag. Sidst på aftenen ventede der dog en overraskelse.

Her fik hiphopduoen nemlig overrakt Fremtidsprisen 2018 i kategorien musik. Fremtidsprisen er Soundvenues støtte til nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid, og med prisen følger et legat på 50.000 kroner. Prisen uddeles i samarbejde med Kissmeyer.

Ved overrækkelsen læste Soundvenues musikredaktør Christian Wolkoff redaktionens begrundelse op for valget af Fraads, der i år havde debut på Roskilde Festival og for nylig udgav den ekstremt stærke ep ‘Fryys’.

Begrundelsen lyder:
»Dansk hiphop har været inde i en guldalder, og vi troede et eller andet sted, at vi havde set og hørt det meste i løbet af de seneste fem års nybrud og frembrusende talentmasse. Men så kom Fraads.

Her er en hiphopduo, der spiller efter deres helt egne regler. Et makkerpar, der laver kunst i følelsernes vold. Fra David Engelbrechts ambitiøse, svævende og dansende produktioner til Papa Erotics poetiske lyrik og maniske levering, der bringer et helt nyt niveau af drama til dansk hiphop.

Det handler – med duoens egne ord – om at »danse til sin egen elendighed«. Og helst gøre det, mens det regner med blod, sved og kærlighed i et univers, hvor ’Kindkys’ lever side om side med ’Freddy Krueger’.

Fraads besidder noget helt unikt – noget ærligt og smukt, noget der gør ondt. Derfor er vi på Soundvenue utroligt glade for at belønne dem med Fremtidsprisen 2018«.

Årets øvrige nominerede til Fremtidsprisen 2018 i musikkategorien var Selma Judith, Glød, Bette og Lillebittebock.

I sidste uge blev Fremtidsprisen i film/tv-kategorien uddelt til Anna Emma Haudal, instruktøren og manuskriptforfatteren bag DR3’s ’Doggystyle’.

Læs mere på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

Læs anmeldelse: Fraads ‘Fryys’

Læs interview: Fraads’ unikke hiphop tackler dæmonerne lige på og hårdt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af