K-phax går fuld Blink-182 på poppunk-hymnen ‘Rebellions’

K-phax går fuld Blink-182 på poppunk-hymnen ‘Rebellions’
K-phax.

K-phax var noget helt nyt i dansk kontekst, da han sidste efterår dukkede op ud af det blå med den Lil Yachty-inspirerede ‘Oh My God’. Han lignede den perfekte generationsfigur: Farverige braids, Yeezy-inspireret stil og en god portion ungdommelig hybris. Vi udnævnte ham til en af de kunstnere, man skulle holde øje med i år.

Men den nye single ‘Rebellions’ går i en helt ny retning: I stedet for den tidligere Yachty-inspirerede lyd kaster K-phax sig ud i rendyrket poppunk, der kun beholder hiphoppens tunge trommer. Det fungerer virkelig godt, især fordi K-phax’ vokal er en del mere catchy end på de forrige singler. Tematisk set dyrker sangen samme outsidermentalitet som forgængeren ‘Failure’, hvilket jo passer perfekt ind i emo-universet.

Indflydelserne fra emo og poppunk har været en central del af lyden omkring musikplatformen Soundcloud, som K-Phax også i høj grad orienterer sig mod. Især den nyligt afdøde Lil Peep inkorporerede lydene fra bands som Good Charlotte og Blink-182 i sin musik, mens Lil Uzi Vert har fortalt, at emo-gruppen Paramore er hans yndlingsband.

Nu er de indflydelser også kommet til Danmark, hvor K-phax har lavet det, der må siges at være den første danske emo-rapsang.

Læs interview: Den unge rapper K-Phax kræver, at du tager ham alvorligt: Jeg er ikke en gimmick-artist

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af