Showanmeldelse: Saks Potts ville det hele og lykkedes med det meste til Copenhagen Fashion Week

Designduoen lader ikke til at kunne sætte en fod forkert. I går aftes imponerede de igen med en flot og sjov kollektion.
Showanmeldelse: Saks Potts ville det hele og lykkedes med det meste til Copenhagen Fashion Week
Emma Rosenzweig lukkede Saks Potts-showet. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Én af Cathrine Saks og Barbara Potts’ store styrker er, at de lader til at have en stor tiltro til deres egne evner og brand, hvilket efterfølgende giver dem en stor frihed til at turde meget. Det beviste de igen i går aftes, hvor de holdt deres årlige show (de springer altid vintersæsonen over) under modeugen.

Saks Potts handler på samme måde meget om at tro på sig selv og bare have det sjovt med tøjet – turde at være lidt for meget. Det er deres succesfulde Foxy Coat, der har siddet på alle fra Cardi B til Kendall Jenner og senest Rosalía, et fint billede på med dens overdimensionerede pelskrave.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Den var selvfølgelig med igen, da Saks Potts forvandlede Musikkonservatoriets koncertsal til en anderledes catwalk komplet med et strygerensemble (hvor kvinderne selvfølgelig bar cowboystøvler fra Saks Potts’ Ecco-samarbejde) på scenen, der spillede og klappede med på showsoundtracket. Showets titel var også ‘Latin Gala’, men i vanlig stil trak kollektionen i flere retninger.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

For Saks Potts vil det hele, og man forstår dem godt, når de nu har held med det meste. Vi vil således både et fuldt flamingo-outfit og nogle ‘krøllede’ two-pieces, som man sagtens kunne forestille sig Rosalía optræde i.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Men vi fik også Saks Potts classics som det patenterede læder på frakker og fulde sæt. Der var skinnende mavebluser og bukser. Og farvet pels, selvfølgelig.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Tilsæt et logopræget læder-outfit, der var som taget ud af en 80’er-hiphopvideo, et double-denim sæt og en badedragt til de 25 indgange, og billedet af en meget alsidig kollektion står tydeligt frem.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Det kan derfor være svært at sætte fingeren på, hvad det er, der udgør Saks Potts’ dna, men måske er det netop pointen? Og det lader i hvert fald til at virke for dem – og for os, der kiggede på i salen, som hele tiden fik nye indtryk. Helt frem til at Emma Rosenzweig (tidligere Leth) gik sidste indgang i et ædelstenbesat, lårkort country-outfit ned langs stolerækkerne i salen og på balkonen, som alle modeller så fint havde gjort.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Det var flot og sjovt og kulminerede rørende, da aftenens to hovedpersoner krammede mellem modellerne på scenen efter finalerunden. Så tilgav man let det bizarre i, at både Moby og The Verve havde sneget sig ind i showsoundtracket præcis som hos Baum und Pferdgarten få timer tidligere, hvor modellerne også gik finalerunde til ‘Bittersweet Symphony’.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Se alle show-looks hos Copenhagen Fashion Week.

Læs også: Showanmeldelse: Regndans og magtdemonstration da Ganni holdt modefest til Copenhagen Fashion Week

Tjek hele vores dækning af modeugen HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af