Golden Globes: Fem tendenser fra den røde løber – og tre enere der var ligeglade

De store eventyrkjoler er de senere år blevet erstattet af en mere moderne elegance på de røde løbere. Vi ser nærmere på 2020’s første af slagsen fra nattens filmprisuddeling.
Golden Globes: Fem tendenser fra den røde løber – og tre enere der var ligeglade
Jodie Comer (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Sløjfer

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Jennifer Lopez

Sløjferne fik ekstra opmærksomhed på den røde løber efter #MeToo, hvor de fremstod som et kip med hatten til de kvinder, der i 70’erne og 80’erne indtog forretningsverdenen og brugte de løst bundne sløjfer som et alternativ til mændenes slips. Mens diverse røde løbere er blevet meget business as usual, så er sløjfen altså stadig en underspillet måde at holde feminismen i hævd.

Eller underspillet er måske ikke det rigtige ord til Jennifer Lopez’ skjole, der havde to kæmpe sløjfer som en del af toppen og som det absolutte blikfang.

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Scarlett Johansson

Johanssons Vera Wang-kjole havde også en kæmpe sløjfe, men den var gemt lidt bagpå og lod den enkle top, det tilbagestrøgne hår og diamanthalskæden være de bærende elementer på den flotte kjole.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Michelle Williams

Man kan nok diskutere, om Michelle Williams’ sløjfer overhovedet sender tankerne mod forretningskvinderne, for de blev altså brugt mere klassisk til at binde stropperne på kjoletoppen omkring skuldrene, men til gengæld havde hun tilføjet en ekstra blå sløjfe om den ene skulder.

Grafisk

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Zoë Kravitz

Man kan selvfølgelig også kalde sløjfer for grafiske, men her er vi altså ude i stof eller former, der leger med det tredimensionelle, og på Kravitz’ Saint Laurent-look var det selvfølgelig prikkerne, som stak ud. Og så havde hun faktisk også en sløjfe omkring livet.

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Cate Blanchett

Grafisk blev det dog for alvor med Blanchett og hendes udfordrende look, der lykkedes med at blande en flot bh-agtig top med de plisserede ærmer, der næsten åbner sig som vifter omkring skuespilleren. Samtidig var hendes kjole en af aftenens mange gule looks.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Reese Witherspoon

Witherspoon kunne sagtens være i den senere kategori over enkle outfits, men med det påsyede ekstra stof på kjolens front lander hun her. Det var nemlig et fint spin på den ellers klassisk elegante kjole at skabe noget overraskende form og asymmetri.

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Joey King

Og så lige aftenens vinder i den grafiske kategori. For Iris van Herpen viser, hvad håndværk kan skabe, når det er bedst. Et næsten psykedelisk mindfuck – og samtidig nærmest overraskende enkel.

Enkelt og elegant

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Jennifer Aniston

De røde løbere i Hollywood kan godt blive lidt for overdådige, men de seneste par år har det mere enkle vundet frem – måske post-MeToo. Det er i hvert fald forfriskende at se outfits, som bare er flotte, uden at de virker som taget ud af et gammelt Disney-eventyr. Det var Anistons Dior Haute Couture-kreation et flot eksempel på. Flot, velsiddende og enkel.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Renée Zellweger

Zellweger tog skridtet videre i sin Armani-kjole, der næsten ikke kunne være mere simpel. Men en høj slids og det glitrende kantebånd, der også løber på tværs af toppen, var nok til at skabe et elegant look.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Naomi Watts

Der sker jo næsten for meget her til sammenligning med de to foregående kvinder, men det er trods alt det enkle, der vinder her. De glatte hår, som vi også så meget på den røde løber, og de røde læber understreger det overordnede tema.

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Helen Mirren

Det kan godt være, at designerne og skrædderne hos Diors haute couture-afdeling vil hade at få denne kjole kategoriseret som enkel, men det er jo næsten det største kompliment – at man kan skabe en så flot og forholdsvis avanceret kjole og få den til at se helt enkel og elegant ud. Vi er mere i eventyrkategorien her, men ja, Mirren stråler uden at overgøre noget som helst.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Margaret Qualley

Vi slutter kategorien, næsten som vi startede med bare skuldre og fokus på den enkle skønhed. Her er det nærmest kun den hvide blomsterkreation, der påråber sig opmærksomhed.

Jakkesættet

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Phoebe Waller-Bridge

At kalde jakkesættet en trend på nattens røde løber er nok at overdrive – i hvert fald hos kvinderne – men Waller-Bridge gjorde sit for at holde looket i live. I modsætning til tidens mange oversize bud, så holdt englænderen pasformen enkel og skejede i stedet ud med mønsteret og blondekanterne.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Zoey Deutch

Aftenen bød dog på flere kvinder, der blandede blazerjakker med kjoler og så altså Zoey Deutch, der i denne flotte gule sag tog blazerens skarpe skuldre og udskæringen over i sit kjoledesign og skabte et kraftfuldt look.

Helt afslappet

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Sienna Miller

I kategori med det enkle tog nogle kvinder looket skridtet videre og tilføjede en forfriskende laissez-faire tilgang. For Sienna Millers Gucci-outfit mindede næsten om en bikinitop med en håndklæde bundet omkring livet – samtidig med at det var tilpas elegant.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Laura Dern

I samme boldgade var der noget strand–vibe over Derns Saint Laurent-buksedragt, som hun understregede med den løsthængende, bølgede hår. Næsten det look, der kommer frem, hvis man googler California og boheme.

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Margot Robbie

Robbie blandede flere elementer med sit Chanel-look. En enkel blomstret top, som man kunne bære til hverdag med et par jeans, men her med en kjole, som dog netop tog bukselommen i brug og fik looket til at fremstå meget rød løber-agtigt i al sin afslappede enkelhed.

Enerne

(Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Billy Porter

Vi kan have alle vores tendenser i fred, når Billy Porter først ankommer. For selvom det efterhånden er blevet forventet, at han finder på noget vildt, så er det altid interessant at se, hvad han finder på. I nat tilføjede han et langt fjerslæb, som selvfølgelig kunne hægtes af i salen, til sit hvide smoking-look. Det virkede samtidig til at spille på det peacocking-begreb, som Porter nærmest er en levende inkarnation af.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Lucy Boynton

Den engelsk-amerikanske skuespiller er sjældent bange for at prøve ting af. Det understregede hun i nat, hvor hun indtog den røde løber i dette sølv-look, der blandede futurisme med noget retro puritanisme, som en victoriansk astronaut. Og med sin blege hud og blonde hår gik Boynton næsten i ét med kjolen. Det var opsigtvækkende, men bestemt også flot.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Jodie Comer

Vi elsker hendes mange outfits i ‘Killing Eve’, og Comer er også frisk på lidt af hvert på diverse røde løbere. Det viste hun også i nat, hvor satinkjolen måske blive lidt vel ballonagtig, men hvor tasken, de lyserøde sko og de voluminøse skuldre nærmest gjorde alt andet lige meget.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af