Virgil Abloh udfordrede igen vores lyst til at putte ting i kasser ved Off-White-show

Virgil Abloh udfordrede igen vores lyst til at putte ting i kasser ved Off-White-show
Gigi Hadid gik Off-White-showet i Paris i går. (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Det er faktisk kun et par år siden, at Virgil Abloh var blandt de designere, der stormede ind på modescenen og udfordrede, hvad luksus er. Og ja, hvad en designer er. Som sort, uuddannet tøjdesigner med et afsæt i streetwear passede amerikaneren ikke ned i modens sædvanlige kasser og målestoksforhold, men det har selvfølgelig ikke holdt ham tilbage.

Faktisk er det næsten blevet en del af Ablohs dna at skubbe til vores kassetænkning. Måske var det også derfor, han provokerede lidt, da han sidste år erklærede streetwear for død (hvilket han også bakkede op med sit seneste herreshow hos Louis Vuitton).

Siden gennembruddet med Off-White og ansættelsen hos Louis Vuitton har han nemlig kæmpet imod at blive rubriceret som en ‘streetwear-designer’, og det forstår man jo godt. Abloh er først og fremmest en moderne designer, som absolut bruger en del streetwear-koder i sit arbejde – både i look og tilgang, som collabs og tydelige referencer.

I går fremviste Abloh sin AW20-kollektion under modeugen i Paris, og her legede han igen med vores forventninger – både til ham, og til hvad streetwear er, hvad en gallakjole er og så videre.

Bella Hadid åbnede Off-White-showet. (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Det blev skåret ud i pap med de to åbnings- og luknings-looks, båret af søstrene Bella og Gigi Hadid. Her blandede designeren nemlig eventyrlige tylkjoler, som vi ofte ser dem på diverse røde løbere, med outdoor-jakker fra Arc’Teryx og Off-Whites kraftige kædesmykker.

Det var nok mere skæve stylingvalg end decideret designs, men det understregede Ablohs leg med modens ‘regler’. Samtidig gav de to looks mening til showets titel, ‘Slightly Off’, og virkede som en slags ekstrem videreførelse af streetwear-kulturens leg med splitdesigns, som vi også har set det herhjemme hos (Di)vision.

Og det var ikke de eneste forventninger, som Abloh legede med. Han er en mester i overraskelser og stærke marketingøjeblikke. Det viste han, da han sørgede for et Hadid-hattrick på catwalken. Ikke med Bella og Gigis bror, Anwar, men med deres mor, Yolanda, der arbejdede som model i sin ungdom.

Yolanda Hadid. (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Selvom om Abloh langt fra er alene om at invitere tidligere modeller tilbage på catwalken, så satte han både spørgsmålstegn ved vores skønhedsopfattelse samt ved ideen om, at Off-White er et hype-brand for de unge. Og så var især hendes blazer endnu et eksempel på, hvordan han legede med forventningerne med ‘acid’ sprayet hen over fronten på den ellers formelle beklædningsgenstand.

Carolyn Murphy. (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Yolanda Hadid var ikke den eneste tidligere model på catwalken. Hun fik blandt andet følge af Carolyn Murphy, hvis look var med til at understrege Ablohs måde at bruge referencer og tage direkte inspiration fra andre. Hendes look (som Vogue pointerede) var nemlig en slags opdatering af den kjole hun bar, da Tom Ford viste sin AW96-kollektion for Gucci.

Det ville nogen så kalde for et plagiat, men her virkede det straks mere som en gennemarbejdet og imponerende kadeau, ligesom at de runde udskæring ligger i forlængelse af de huller, som Abloh har arbejdet med i sine seneste kollektioner i alt fra tasker til sneakers.

Et andet eksempel på udskæringer i AW20-kollektionen. (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Fordi hvorfor ikke prøve at arbejde med huller i sine sko som et designelement? Virgil Abloh har i hvert fald ikke tænkt sig at lade sig stoppe af forventninger eller konventioner.

Og så var kollektionen ifølge Abloh selv – og som folk på nettet har opdaget – også inspireret af Hype Williams-filmen ‘Belly’ fra 1998.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Virgil Abloh skrevet på Instagram, at det især var én specifik scene med Nas og T-Boz fra filmen, der havde inspireret ham.

Du kan se hele hans AW20-show nedenfor – det starter omkring 44 minutter inde i videoen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af