The Psyke Project

Efter et par gennemlytninger viser The Psyke Projects EP ‘Samara’, at bandet er i stand til mere end at spille monsterhurtigt og kompliceret som ind i helvede. For det kan de i overbevisende grad, men blandt en lang række af varierede riffs og breaks viser bandet en sjældent hørt disciplineret fantasi, der gør at denne udgivelse byder på avanceret, udfordrende og spændende metalcore.

‘Samara’ indeholder ni numre, hvor ikke et eneste nogensinde vil finde vej til musikundervisning på søndagsskolen. The Psyke Project holder energien højt fra start til slut, der growles selv når teksten er “I love you”, og stilen er gennemført. Den er et skønt sammensurium af death, grind og core, og flere steder ligger den ikke langt fra bands som både Cynic, Converge og Machine Head.

Teknisk er medlemmerne i meget høj klasse, og med en fejlfri produktion er resultatet en EP af høj standard! Det gør desværre også, at musikken i nogle passager lider under bandets åbenbare ønsker om at vise deres tekniske formåen. Man sidder af og til og ønsker, de ville droppe det break og lade det grinde derudaf i stedet.

Idéerne er der, og det er ingen skam at dvæle lidt ved et hurtigt tonstungt riff lidt mere end to sekunder, hvorefter breaket kan lægges ind. Det er et spørgsmål om smag og stil, men break på break kan blive end smule anstrengende i længden. Det skal dog ikke lægge en dæmper på begejstringen, for ‘Samara’ har klasse!

The Psyke Project bidrager til håb for den danske metalscene. De tør spille noget, der ikke umiddelbart er stort salg i, og for lyttere med hang til det den meget tunge og hurtige ende af rocken er der absolut noget at hente i ‘Samara’. Bandet erobrede flot en plads i LiveContest semifinalen den 7. april, en præstation der vidner om deres livekvaliteter, og vi glæder os til at møde dem på Loppen!

The Psyke Project. 'Samara'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af